EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Békéscsaba

Újabb óvoda újult meg

A „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívásra (TOP–6.2.1.15) Békéscsaba önkormányzata három óvodára, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda, a Lenkey Utcai Óvoda, valamint a Kazinczy Lakótelepi Óvoda (Tábor utca) felújítására nyújtott be pályázatot a TOP keretében. A támogatást elnyerte a város, a projektek nagy része meg is valósult.

A 140 millió forintba kerülő beruházás során az elmúlt néhány hónapban a Tábor utcai intézmény is teljesen megújult: energetikai szempontból több fejlesztés is történt, például kicserélték a nyílászárókat, új hőszigetelést kapott az épület, kívül-belül kifestették, akadálymentesítették az óvodát, illetve egy teljesen új épületrész szintén elkészült.


Mint azt Királyné Egri Mónika, a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője kifejtette, a gyerekek számára a legfontosabb az volt, hogy egy új fejlesztőszobával bővülhetett az intézmény. Itt a logopédus vagy a gyógypedagógus bensőséges környezetben külön, személyre szabott foglalkozást tarthat a kicsiknek. Korábban ezt nem tudták megoldani, hiszen egy nevelői szoba volt csak, és nem volt lehetőség ilyen típusú fejlesztésre.

Viszont munka van még bőven az intézményben, az aljzatbeton kijavítására is szükség lesz, ugyanis az udvar hatalmas fáinak a gyökerei több helyen megemelték, emellett több játszóeszköz sajnos nem felelt meg a minőségi ellenőrzésen, ezeket meg kell javíttatni. Erre egyébként az önkormányzat már különített is el forrást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.