2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

Újabb óvoda újult meg

A „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívásra (TOP–6.2.1.15) Békéscsaba önkormányzata három óvodára, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda, a Lenkey Utcai Óvoda, valamint a Kazinczy Lakótelepi Óvoda (Tábor utca) felújítására nyújtott be pályázatot a TOP keretében. A támogatást elnyerte a város, a projektek nagy része meg is valósult.

A 140 millió forintba kerülő beruházás során az elmúlt néhány hónapban a Tábor utcai intézmény is teljesen megújult: energetikai szempontból több fejlesztés is történt, például kicserélték a nyílászárókat, új hőszigetelést kapott az épület, kívül-belül kifestették, akadálymentesítették az óvodát, illetve egy teljesen új épületrész szintén elkészült.


Mint azt Királyné Egri Mónika, a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője kifejtette, a gyerekek számára a legfontosabb az volt, hogy egy új fejlesztőszobával bővülhetett az intézmény. Itt a logopédus vagy a gyógypedagógus bensőséges környezetben külön, személyre szabott foglalkozást tarthat a kicsiknek. Korábban ezt nem tudták megoldani, hiszen egy nevelői szoba volt csak, és nem volt lehetőség ilyen típusú fejlesztésre.

Viszont munka van még bőven az intézményben, az aljzatbeton kijavítására is szükség lesz, ugyanis az udvar hatalmas fáinak a gyökerei több helyen megemelték, emellett több játszóeszköz sajnos nem felelt meg a minőségi ellenőrzésen, ezeket meg kell javíttatni. Erre egyébként az önkormányzat már különített is el forrást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.