2018. október 24., szerda
Salamon

Külföld

Újabb testrészét találhatták meg a dán magán tengeralattjárón meggyilkolt svéd riporternőnek

Újabb testrészét találhatták meg az augusztus 10-én egy magán tengeralattjáróról eltűnt svéd riporternőnek.

Kedden egy emberi kart halásztak ki a tengerből, egy kilométerre attól a helytől, ahol – a Koppenhágától 50 kilométerre délre fekvő Koge-öbölben – korábban megtalálták a 30 éves Kim Wall fejét és lábait. A testrész DNS-azonosítása még nem történt meg – ez hetekbe is beletelhet -, de valószínűnek tűnik, hogy az újságírónő bal karja került elő, mivel ugyanolyan fém nehezékeket találtak rajta, mint amilyenekkel a többi testrészét süllyesztették a tenger mélyére.


A hiányzó jobb kar keresését folytatják.

A svéd újságírónő megölésével a házilag barkácsolt búvárhajó tulajdonosát, a rakétakonstruktőrként is ismert dán feltalálót, Peter Madsent gyanúsítják, aki eleinte mindent tagadott. Azt már elismerte, hogy ő darabolta fel és dobta a tengerbe a nőt, de azt állítja, hogy az áldozat balesetben halt meg, ezt viszont a külsérelmi nyomok nem támasztják alá.

Kim Wall azért szállt fel Madsen tengeralattjárójára, hogy riportot készítsen a különc feltalálóval. A gyilkosság lehetséges indítéka egyelőre nem ismert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Dicsérték Orbánt az angolok

    Dicsérték Orbánt az angolok

    Az angol Daily Mail című bulvárlap is beszámolt arról, hogy a magyar kormány beszüntette a gender-szakot az egyetemeken. A portál szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktort és hogy-hogy nem a Soros-egyetem közleményét idézi a kérdésben, viszont az angol kommentelők kiállnak a magyar kormány döntése mellett.

  • Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvan évvel ezelőtt “látták meg a napvilágot” egy képregény hasábjain a világhírűvé vált Hupikék törpikék, ebből az alkalomból kiállítást rendeztek Brüsszelben.