2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Extra

Újabb vádak Harvey Weinstein, Kevin Spacey és Dustin Hoffman ellen

A Los Angeles-i és a New York-i rendőrség újabb napvilágra került szexuális zaklatási ügyek miatt indított vizsgálatot Harvey Weinstein amerikai producer ellen, Kevin Spacy amerikai színészt a Kártyavár című sorozat stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja vádolta szexuális zaklatással, ugyanezt állította Dustin Hoffmanról egy újabb amerikai írónő.

A manhattani kerületi ügyészség csütörtökön bejelentette, hogy ügyészt jelöltek ki Paz de la Huerta színésznő azon állításainak kivizsgálására, amelyek szerint otthonában kétszer is megerőszakolta őt Harvey Weinstein. De la Huerta a CBS hírműsorában tárta fel a 2010 októberében és decemberében történt esetet, mindkét alkalommal leitatta és megerőszakolta őt.


A Los Angeles-i rendőrség egy 2015-ös és egy 2013-as ügyet vizsgál, utóbbit egy olasz színésznő és modell bejelentése nyomán.

A The New York Times és a The New Yorker október eleji tényfeltáró riportjai nyomán az elmúlt hetekben nők tucatjai, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, valamint európai színésznők is arról számoltak be a nyilvánosság előtt, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őket, több nő nemi erőszakkal is megvádolta a befolyásos hollywoodi producert. Az Oscar-díjas filmmogul tagadja a vádakat.


A New York állam és a londoni rendőrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.

A CNN hírtelevízió csütörtök este adott hírt arról, hogy a Kártyavár című népszerű sorozat nyolc stábjának jelenlegi és korábbi tagja – akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra – állt elő azzal, hogy Spacey részéről “ragadozó” viselkedést tapasztaltak, egy színész szexuális támadással vádolta meg őt.

A híradás szerint Spacey állítólag tipikusan fiatal és férfi kollégáit fogdosta és tett jelenlétükben otromba megjegyzéseket.

A Media Rights Capital produkciós cég, amely az Oscar-díjas színész ellen múlt héten megjelent szexuális erőszak vádja miatt már lefújta a sorozat folytatását, a Reuters brit hírügynökséghez eljuttatott közleményében “mély aggodalmának adott hangot az újabb vallomások miatt. Közölték, hogy korábban, a sorozat első évada forgatásakor már foglalkoztak egy 2012-es esettel, amikor a stáb egy tagja Kevin Spacey ellen panaszt tett helytelen megjegyzés és gesztus miatt. Akkor a színész önként vett részt egy terápián és azóta nem érkezett ellene újabb panasz.

Bejelentették, hogy Spacey most is kész részt venni terápián.

Egy brit és egy mexikói színész korábban szintén megvádolta szexuális zaklatással Spacey-t, aki a minap elismerte a nyilvánosság előtt homoszexualitását.

Dustin Hoffman elleni is újabb zaklatási vád merült fel, egy nappal az után, hogy az Oscar-díjas színész bocsánatot kért korábbi helytelen viselkedése miatt.

Wendy Riss Gatsiounis író, producer állítja azt, hogy 1991-ben Hoffman szexuális ajánlatot tett neki. Az írónő a Variety-nak elmondta, hogy találkozójukon, amelyet eredetileg egy forgatókönyv megírására hívtak össze Hoffmannal és Murray Schisgallal, az Aranyoskám című film forgatókönyvírójával, Hoffman azt kérdezte tőle, hogy volt-e már szexuális kapcsolata egy 40 éves férfival, és felajánlotta magát neki. Miután a 20-as éveiben járó írónő elutasította őt, Hoffman nem volt hajlandó együtt dolgozni vele.

Anna Graham Hunter írónő korábban a The Hollywood Reporter című filmes szaklapban azt állította, hogy 17 éves korában, Az ügynök halála című 1985-ös tévéfilm forgatásakor Hoffman fogdosta őt, szexről beszélt neki és előtte. Az 80 éves Oscar-díjas színész szerdán közleményben kért bocsánatot “mindenért, amit elkövethettem, és ami kényelmetlen helyzetbe hozhatta őt”.

Eközben Brett Ratner bejelentette, hogy jóhírének megsértése miatt beperli azt a színésznőt, aki azt állította, hogy a filmrendező 12 éve megerőszakolta őt.

A Warner Bros. filmstúdió szerdán közölte, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését A Csúcsformában, A vörös sárkány, az X-Men: Az ellenállás vége című filmek rendezőjével, akit hat nő, köztük Olivia Munn színésznő vádolt meg szexuális zaklatással a Los Angeles Times szerdán megjelent cikkében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek