2020. május 25., hétfő
Orbán

Belföld

Újabb váltás! Az LMP összeállna a Jobbikkal

Úgy tűnik, az ellenzéki pártok számára már-már divattá vált, hogy korábbi kijelentéseikkel ellentétben, fordítsanak egyet köpönyegükön és még a legnagyobb ellenségükkel is összefogjanak, csakhogy túléljék a 2018-as választást.

Miközben Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje korábban még azt mondta, az ellenzéki pártok közül bárkivel együttműködne, kivéve a Jobbikkal. Ám a párt szóvivője az mno-nak, majd a Hír TV-nek nyilatkozva kedden már egészen más állásponton volt. Kanász-Nagy Máté azt mondta, ha a történelmi helyzet megkívánná, azért ő nem zárná ki azt az összefogást – írja a PestiSrácok.hu.


Pár nappal korábban Vona Gábor is kijelentette,  az ország érdekében képes meghozni azt az áldozatot, hogy LMP-vel és a Momentummal igen.

Az LMP szóvivője a HírTV-ben magyarázkodott. Együttműködés-összefogási retorikáról beszélt, amibe nem szeretnének belecsúszni, mert úgy látja: akik összefogásról beszélnek, azoknak a népszerűsége csökken. A kongresszusi határozatuk viszont nem zárja ki az együttműködést Vona pártjával. De erről Kanász-Nagy szerint csak a választások után van értelme beszélni – olvasható a PestiSrácok.hu cikkében.


További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek