EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Belföld

Újabb zsidózás a Jobbiknál

Újabb gyalázatos antiszemita mondatok kerültek napvilágra, amelyeket Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő mondott hat évvel ezelőtt a Szent Korona Rádióban. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője megpróbálta megmagyarázni a védhetetlen álláspontot.

Tovább gyűrűzik a Jobbik antiszemita botránya. Kedden került napvilágra a hír, hogy Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő 2011-ben a Szent Korona Rádióban a következőket mondta: „A Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztál, Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált” – idézte fel elsőként a mandiner.hu. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője minderre úgy reagált: nincs miért bocsánatot kérni, mert általánosságban soha nem ítéltek el népeket, nemzeteket, országokat. Nos, kiderült, hogy Mirkóczki Ádám téved vagy szándékosan nem mond igazat.


Előkerült ugyanis egy újabb rész az előzőekben idézett rádióműsorból, amelyben Apáti István azt mondja: „Ezekkel a sajátos étkezési és öltözködési szokásokkal rendelkező, nem biztos, hogy keresztény vallású szavazókkal tudta ő (az MSZP-s Szanyi Tibor – a szerk.) megnyerni a választásokat.” Ezenkívül Apáti az említett adásban burkoltan többször is utalt a zsidóságra, amikor a „kiválasztott nép” kifejezést használta.

Mirkócki arról is beszélt, hogy párttársa csupán Simon Peresz izraeli kormányfő egy 2007-es kijelentésére reagált 2011-ben. Természetesen ez az állítása sem volt igaz: az idézett interjúban Apáti valójában a háborús bűnökkel vádolt Képíró Sándor peréről beszélt, és szóba sem került Simon Peresz.


– Apáti István nem Simon Peresz volt izraeli államfőről beszélt, hanem csupán kedve támadt egyet zsidózni – összegzett a 888.hu.

 

Simicska médiája tolja Vona Gáborékat

Kampányüzemmódba kapcsol a Simicska-birodalom – írta azok után a Soros-féle 444.hu, hogy a Jobbik kedvenc milliárdosa, Simicska Lajos alaposan átalakította médiabirodalma vezetését. Először is kirúgta a Magyar Nemzet főszerkesztőjét, D. Horváth Gábort és főszerkesztő-helyetteseit, Tóth Szabolcs Töhötömöt és Szerető Szabolcsot. Az új főszerkesztő Schlecht Csaba, a szintén Simicskához tartozó Lánchíd Rádió főszerkesztője lett, aki a jövőben mindkét pozíciót betölti. Ezenkívül távozik a Magyar Nemzet kiadójának éléről Simicska Lajos fia, Simicska Ádám. Helyét Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. korábbi vezetője veszi át. Faragó emellett a Hír TV vezérigazgatói posztját is betölti. A változások a hivatalos közlemény szerint az említett médiumok (Magyar Nemzet, Hír TV, Lánchíd Rádió) egységes politikai-közéleti szerepvállalását segítik elő. Hogy ez a valóságban mit jelent, azt a mostantól a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót egyszerre irányító Schlecht Csaba rögtön egyértelművé tette, amikor a 24.hu-nak arról beszélt, hogy a választások után Orbán Viktor helyett Vona Gábor Jobbik-elnököt látná szívesen miniszterelnökként. Schlecht korábban is tett hasonló kijelentést. A Magyar Nemzet újságírói egyébként a 444.hu szerint nem örülnek a változásoknak, mert sokan ragaszkodtak az addigi főszerkesztőhöz, akinek a hírek szerint nem tetszett az „egységesítés”. A lap szerint a Magyar Nemzet eddig is tolta a Jobbik szekerét. Vona Gábor például több véleménycikket is közölt a lapban, és rendszeresen hívják a Hír TV-be, ahol kesztyűs kézzel bánnak vele.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek