2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb IV.kerület

Újra itt a karácsonyi vásár

Hihetetlen, de lassan újra itt a karácsony. És természetesen újra nyit az ország egyik legjobb vásárának választott újpesti karácsonyi vásár.

Mint az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, az előző évekhez hasonlóan idén is négy hétig tart, és november 25-én a Szent István téren nyit a vásár. A rengeteg érdekes áru mellett a négy adventi hétvégén ünnepi koncertekkel is várják az újpestieket. És ahogy az már megszokott, természetesen a gyerekek sem fognak unatkozni. Kézműves-foglalkozások, mesék, játékok várják őket a templomkertben, és újra megnyitja kapuját a Meseváros és az ingyenes jégpálya is.


Az újpesti vásáron rengeteg érdekes dolog közül lehet választani (Fotó: Keresztesi Balázs)

Nem mellesleg tavaly az utitars.cofeblog olvasóinak szavazatai alapján kerületünk karácsonyi vásárát az ország harmadik legjobb vásárának választották, az olvasók szerint csak a Vörösmarty téri és a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár előzi meg a rangsorban. Az értékelés szerint nagyszerű hangulatot ad a vásárnak, hogy kis faházakból lehet teát, kézműves csetreszeket, apró ajándékokat vásárolni. Kiemelték, hogy a belvárosinál barátságosabb áron kóstolható a forralt bor, a kürtőskalács, a kenyérlángos, a téren felállított meseváros pedig igazi gyermekbirodalom.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.