2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Ózd

Újra van bőrgyógyász Ózdon

Az orvoshiány ellenére is sikerült szakembert találnia dr. Bélteczki János kórházi főigazgatónak a bőr- és nemibeteg-gondozó rendelőbe, ahol közel egyévnyi szünet után indult újra a munka.

Dr. Lakatos Veronika főorvos a korábbi években Kazincbarcikán és a miskolci Semmelweis Kórházban dolgozott, és utóbbi munkája mellett vállalta heti egy alkalommal az ózdi szakrendelést. Így november hetedikétől minden kedden 9 órától 15 óráig fogadja betegeit az Almási Balogh Pál Kórház Rendelőintézetének első emeleti, 132-es számú szakrendelőjében.


Fotó: Lokál
Komoly ellátási hiányt enyhít dr. Lakatos Veronika heti egy rendelése

A főorvost harmadik munkanapján értük el. Elmondta, hogy az első rendelésen 52, a másodikon 70 beteget látott el. A bőrgyógyászatra nem kell beutalót kérni, viszont előjegyzés van, amit a betegirányítóban regisztrálnak. Elindította a magánrendeléssel kapcsolatos ügyintézést is, amire az ÁNTSZ-től kell engedélyt kérni, szerződést köt majd a receptírásra, és más teendők is vannak, amíg privát alapon fogadhat beteget. Úgy véli, januárban megérkeznek a szükséges igazolványok, és attól kezdve a keddi rendelések után magánrendeléssel is segíti majd a környékbeli emberek gyógyulását.

Fotó: lokál
Az ózdi kórház is orvoshiánnyal küzd, ahogyan a többi egészségügyi intézmény

Mivel sok a beteg, dr. Lakatos Veronika arra kéri az előjegyzést kapott embereket, ha akadályozva vannak a rendelésen való megjelenésben, jelezzék a betegirányítónak, hogy ne vegyék el másoktól a mielőbbi orvoshoz jutás lehetőségét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.