2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb X.kerület

Újraszínezték Kőbánya felsőt

Kihirdette a Színezd újra! Alkotói Napok 2017 című falfestési pályázat nyerteseit a MÁV. Többek között a Kőbánya felsőn található aluljáró is megszépülhetett a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium segítségével.

Pontos tervek alapján készült el a végeredmény (Fotó: Máté Krisztián)

Csillagképek díszítik mostantól az aluljárót (Fotó: Máté Krisztián)

 

 

 

 

 

 

 

A szeptember közepén kiírt felhívásra beérkezett pályaművek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos-aluljáróit színesítik. A beérkezett pályaműveket annak alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a felületek dekorálására. Kőbánya felső megszépítésére a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Csillagászok névre hallgató csapatának „Csillagképek” című alkotása lett a befutó, amelyet a múlt héten el is készítettek a fiatalok.


Nem csak a falra jutott festék (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.