EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,50 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Újraválasztották pártelnökké Orbán Viktort

Magyarország meg fogja védeni határait, meg fogja akadályozni a “Soros-terv” megvalósítását, és végül ezt a küzdelmet is megnyeri – mondta Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke vasárnap a kormánypárt XXVII., tisztújító kongresszusán, Budapesten. A miniszterelnököt a küldöttek egyhangúlag, 1358 szavazattal választották újra pártelnöknek. Az ellenzéki pártok reagálásaikban bírálták a kormány politikáját.

Amikor azt mondjuk, “védjük meg Magyarországot”, akkor azt hirdetjük: meg kell védenünk a munkát, a családot, a biztonságot, a törvények uralmát, az eredményeket, a magyar kultúrát és a jövőnket – hangsúlyozta a kongresszus zárásaként elmondott beszédében a pártelnök-miniszterelnök.


Kijelentette azt is: a Fidesz már ma is készen áll a választásokra. Hangsúlyozta ugyanakkor: a Fidesz éppen attól Fidesz, hogy sohasem elégszik meg a választások megnyerésével. “Ennél jóval többet akarunk: azt is keressük, kutatjuk, mi is a mélyebb értelme a soron következő választás megnyerésének, mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar nyerhessen” – mondta.

Orbán Viktor három feladatot jelölt meg: megerősíteni mindazt, amit az elmúlt hét évben elértek; elmélyíteni politikájuk szellemi és lelki alapjait; és megvédeni Magyarország jövőjét. Kiemelte, a jelenlegi kormánynak még legalább négy évig hivatalban kellene maradnia, hogy megerősítse az eddig elért eredményeket, hogy azok már visszafordíthatatlanokká váljanak.


A miniszterelnök szerint ma Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik, és a magyarok nem számíthatnak az ellenzékre, amely a legfontosabb döntéseket, így például a családi adókedvezményt, az adócsökkentést, a Nők 40 programot, a földtörvényt, a devizahitelesek mentőcsomagját és a betelepítést tiltó alkotmánymódosítási javaslatot sem szavazta meg.

Kitért arra, hogy a korszellem “a mi oldalunkon áll”, a keményen dolgozó, felelősséget vállaló, családjukról gondoskodó, hazájukat szerető és keresztény gyökereikhez ragaszkodó európai emberek oldalán.

Kijelentette: harc és küzdelem van és lesz, és ez odavezet, hogy a következő évtized európai vitái az identitás, az emberek, a népek, a nemzetek, az országok, sőt a kontinensek mivolta körül forog majd.

Kövér László házelnök, a Fidesz országos választmányának elnöke beszédében kiemelte: a 2018-as parlamenti választást is sorsdöntőnek tartja, mint mondta, a választás tétje az, hogy “megvédjük-e, ami a miénk”. Meg kell védeni a rendbeszedett pénzügyeket, a tartósan növekvő jövedelmeket, a családtámogatási rendszert, a közteherviselés új rendszerét, a nemzet határokon átívelő újraegyesítésének lehetőségét, a biztonságot, a kultúrát, a hitet, a nyelvet, Magyarország szuverenitását, nemzeti jellegét – sorolta.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János kijelentette, az ellenzék nem merte volna felépíteni, kormányra kerülve pedig nem merné lebontani a kerítést a déli határon.

A Fidesz a saját kormányzati teljesítménye alapján érdemes egy újabb választási győzelemre – hangoztatta a politikus, aki szerint nincs okuk visszavonulót fújni.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal szerint a valódi veszély nem a magyar ellenzékből, hanem a határon túlról érkezik. Soros György médiahálózata nem beszél az európai terrorhullám áldozatairól, nekik sok száz európai család fájdalma nem számít, de címoldalakat töltenek meg az illegális migránsok szenvedéseivel – hozta példaként.

Gulyás Gergely alelnök, parlamenti frakcióvezető arról beszélt, hogy hogy a Fidesz olyan párt, amelynek kormányzása idején azok is otthon érzik magukat az országban, akik nem rá szavaztak. A politikus Magyarországot biztonságos, stabil és fejlődő szigetnek írta le egy válságokkal teli világban, hozzátéve, a migrációs válság megmutatta, hogy Magyarország ma Európa lelkiismerete.

A Hungexpón megtartott kongresszuson alelnökké választották Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárát – aki az európai számvevőszéki taggá választott Pelczné Gáll Ildikót váltja a poszton -, valamint a már eddig is alelnök Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábor pártigazgatót és Németh Szilárdot, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét.

Az ellenzéki pártok a kongresszusi beszédekre adott reagálásaikban bírálták a kormány politikáját.

Az MSZP szerint a Fidesz azt üzente vasárnapi kongresszusával Magyarországnak, hogy folytatni akarják a kormányzást, és ha újra hatalomra kerülnek, “marad a lopás és a problémákat elfedő gyűlöletpropaganda”. Hangsúlyozták: az ellenzék történelmi felelőssége, hogy teljes körű megállapodásra jusson a kormánypárttal szemben.

A Jobbik úgy reagált, hogy Orbán Viktor nem Magyarországért aggódik, hanem kizárólag a saját hatalmáért aggódik. Ha a Jobbikon múlik, fél év múlva Orbán Viktor nem lesz miniszterelnök – írták.

Az LMP szerint a kormány képtelen a problémákat kezelni, és Orbán Viktor kormányzása rossz béreket, leépülő oktatást, lerobbant kórházakat és soha nem látott korrupciós mélységet hozott Magyarországnak.

A DK reagálásában arra szólította fel a kormányfőt, hogy “a ciklusból hátralevő pár hónapra már ne ígérjen semmit”. Ha még négy évig maradna, “nem félmillió, hanem egymillió magyar menekülne el az országból, kiléptetne minket az Európai Unióból és a mostani hárommillió szegényből négymillió lenne” – írták.

Az Együtt úgy látja, a miniszterelnök politikájával Magyarország jövőjét éli fel, s “maradibb és bezárkózóbb” beszédében ismét bebizonyította, hogy fél a modern, szabad és fejlődő világtól.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.