EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,69 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Nyíregyháza

Ullmann Mónika átváltozásai

Utcagyerektől az öregasszonyig sokféle karaktert megtestesít Ullmann Mónika a Móricz Zsigmond Színház Sherlock Holmes – A sátán kutyája című darabjában, miközben több mint hússzor öltözik át. Nyíregyházi élményeiről is mesélt a Lokál Extrának a gyönyörű színésznő.

A színészmesterséggel nála korábban kevesen kerültek kapcsolatba, hiszen már háromévesen kamera előtt állt. Olyan közismert filmekben szerepelt, mint az Égigérő fű, a Szeleburdi család, a Színművészeti Főiskola elvégzése után pedig jött a Hyppolit vagy az S.O.S. Szerelem. Több tv-sorozat szereplője is volt, játszott a Szomszédokban és a Barátok köztben. Thália nyíregyházi hívei a VIDOR Fesztiválokon is láthatták a játékát, például a József Attila Színház Bérgyilkos a barátom, illetve a Miskolci Nemzeti Színház Kézről kézre című előadásában.


Ullmann Mónika, a Sherlock Holmes – A sátán kutyája c. előadásban. (Fotó: Sipeki Péter)

 

– Göttinger Pál főrendező hívott fel az év elején és invitált a Móricz Zsigmond Színház Conan Doyle detektívregényéből készült színpadi adaptációjába – nyilatkozta lapunknak Ullmann Mónika. – Örömmel mondtam igent. Korábban nem dolgoztam a darab rendezőjével, Szente Vajkkal, mint ahogy az előadásban szereplő kollégáimmal sem. Húsznál többször öltözöm át, akárcsak ők: Kuthy Patrícia, Puskás Tivadar és Rák Zoltán is. Tizenkét karaktert játszom, amelyek erősen megrajzoltak. Soha nem vettem részt még ilyen típusú munkában, és nagyon szeretem. Egyetértek Vajkkal: akkor érdemes ezeket eljátszani, ha úgy is érdekes lenne a történet, ha egyikük vagy másikuk szerepelne az előadásban, a többi nélkül. Minden pici jelenetben megjelenik valami érdekes személyiségjegy, ami, mint egy lenyomat, megerősíti a figurát. Emellett ez egy krimi, ami szintén fontos szempont.

Ullmann Mónika, a Sherlock Holmes – A sátán kutyája c. előadásban. (Fotó: Sipeki Péter)

 

Tizenéves gyermektől 98 éves néniig széles skálán mozognak a színésznő által megjelenített figurák. Vajk és Kovács Yvette jelmeztervező nagyon pontosan kitalálták, hogyan lehet pár másodperc alatt átöltözni tetőtől talpig, remek „térképet” kaptak tőlük a kollégáival együtt. Mindent annyira kidolgoztak számukra, hogy a próbák során fel sem merült bennük, hogy ne lehetne sikeres a legbonyolultabb jelenet is, legfeljebb nem gyakoroltak eleget. Fantasztikusnak tartja az itteni varrodát is.


Ullmann Mónika, a Sherlock Holmes – A sátán kutyája c. előadásban. (Fotó: Sipeki Péter)

A miskolci színháznál töltött évadok után pillanatnyilag „szabadúszó” a színésznő. Budapesten több helyen is fellép, például az Orlai Produkciós Iroda szervezésében a Tagadj, tagadj, tagadj! című előadásban egy új helyen, a Hatszín Teátrumban. Elmondta, a nyíregyházi társulat nagyon kedvesen fogadta, remekül együtt tud dolgozni velük, de hogy a következő évadban lesz-e folytatása a közös munkának, azt ma még nem lehet tudni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.