EUR: 344,94 Ft
CHF: 320,32 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Nyíregyháza

Ullmann Mónika átváltozásai

Utcagyerektől az öregasszonyig sokféle karaktert megtestesít Ullmann Mónika a Móricz Zsigmond Színház Sherlock Holmes – A sátán kutyája című darabjában, miközben több mint hússzor öltözik át. Nyíregyházi élményeiről is mesélt a Lokál Extrának a gyönyörű színésznő.

A színészmesterséggel nála korábban kevesen kerültek kapcsolatba, hiszen már háromévesen kamera előtt állt. Olyan közismert filmekben szerepelt, mint az Égigérő fű, a Szeleburdi család, a Színművészeti Főiskola elvégzése után pedig jött a Hyppolit vagy az S.O.S. Szerelem. Több tv-sorozat szereplője is volt, játszott a Szomszédokban és a Barátok köztben. Thália nyíregyházi hívei a VIDOR Fesztiválokon is láthatták a játékát, például a József Attila Színház Bérgyilkos a barátom, illetve a Miskolci Nemzeti Színház Kézről kézre című előadásában.


Ullmann Mónika, a Sherlock Holmes – A sátán kutyája c. előadásban. (Fotó: Sipeki Péter)

 

– Göttinger Pál főrendező hívott fel az év elején és invitált a Móricz Zsigmond Színház Conan Doyle detektívregényéből készült színpadi adaptációjába – nyilatkozta lapunknak Ullmann Mónika. – Örömmel mondtam igent. Korábban nem dolgoztam a darab rendezőjével, Szente Vajkkal, mint ahogy az előadásban szereplő kollégáimmal sem. Húsznál többször öltözöm át, akárcsak ők: Kuthy Patrícia, Puskás Tivadar és Rák Zoltán is. Tizenkét karaktert játszom, amelyek erősen megrajzoltak. Soha nem vettem részt még ilyen típusú munkában, és nagyon szeretem. Egyetértek Vajkkal: akkor érdemes ezeket eljátszani, ha úgy is érdekes lenne a történet, ha egyikük vagy másikuk szerepelne az előadásban, a többi nélkül. Minden pici jelenetben megjelenik valami érdekes személyiségjegy, ami, mint egy lenyomat, megerősíti a figurát. Emellett ez egy krimi, ami szintén fontos szempont.

Ullmann Mónika, a Sherlock Holmes – A sátán kutyája c. előadásban. (Fotó: Sipeki Péter)

 

Tizenéves gyermektől 98 éves néniig széles skálán mozognak a színésznő által megjelenített figurák. Vajk és Kovács Yvette jelmeztervező nagyon pontosan kitalálták, hogyan lehet pár másodperc alatt átöltözni tetőtől talpig, remek „térképet” kaptak tőlük a kollégáival együtt. Mindent annyira kidolgoztak számukra, hogy a próbák során fel sem merült bennük, hogy ne lehetne sikeres a legbonyolultabb jelenet is, legfeljebb nem gyakoroltak eleget. Fantasztikusnak tartja az itteni varrodát is.


Ullmann Mónika, a Sherlock Holmes – A sátán kutyája c. előadásban. (Fotó: Sipeki Péter)

A miskolci színháznál töltött évadok után pillanatnyilag „szabadúszó” a színésznő. Budapesten több helyen is fellép, például az Orlai Produkciós Iroda szervezésében a Tagadj, tagadj, tagadj! című előadásban egy új helyen, a Hatszín Teátrumban. Elmondta, a nyíregyházi társulat nagyon kedvesen fogadta, remekül együtt tud dolgozni velük, de hogy a következő évadban lesz-e folytatása a közös munkának, azt ma még nem lehet tudni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.