2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Tatabánya

Ütős utazásra hangolódtak

Elindult a ráHangoló programsorozat nyolcadik évada. A szezonnyitó rendezvényen az ütőhangszerek világával ismerkedhettek meg az érdeklődő apróságok és szüleik.

– Különleges programmal készültünk – emelte ki Ocskai Gabriella főszervező. – Az ütőhangszerek mindenkit magával ragadnak, hiszen egyszerű, mégis rendkívül színes és sokoldalú hangszerek.


Az ütőhangszerek mindenkit magával ragadnak

Az Ütős utazás című évadnyitó koncerten a Tatai Ütőegyüttes avatott be minket a hangszercsoport titkaiba: Májer Dániel, Molnár Szabolcs és Wéber Péter teljesen elvarázsolta a részt vevő gyermekeket.

– Igyekeztünk igazi ritkaságokat is magunkkal hozni – mondta el Molnár Szabolcs. – Van nálunk például kutyadob, amelynek olyan hangja van, mintha ritmikus kutyaugatás lenne, illetve akad olyan hangszer is, amely a harkály hangjára emlékeztet. A legkülönlegesebb azonban talán az az ujjcintányér, amely mindössze háromcentis, de kialakítása egy az egyben megfelel a normális cintányéroknak.

A ráHangoló programsorozat második koncertjét december 17-én rendezik a Vértes Agorájában.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.