EUR: 348,97 Ft
CHF: 329,28 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Szeged

Vacsora, sakk és pingpong a fedél nélkülieknek

Idén is több mint száz hajléktalannak szervezték meg a Szolidaritás Éjszakáját Szegeden. Pál György, azaz Gyuri bácsi szinte a rendezvény indulásától fogva visszatérő vendége az eseménynek. A 69 éves férfi már több mint tíz éve él az utcán.

A legfőbb problémának a hajléktalanszállók túlzsúfoltságát tartja, ezért inkább egy elhagyatott garázsban húzza meg magát.


– Egyre több a fedél nélküli. Sajnálom azokat, akiknek a Kárász utca padjain kell aludniuk – tette hozzá lapunknak. Mégis könnyes mosollyal az arcán fejezte ki háláját: boldog, hiszen ez az este róluk, hajléktalanokról szólt. A Szolidaritás Éjszakáját hagyományosan a krízisidőszak elején, novemberben rendezik meg a belvárosban. A program része volt a vacsoraosztás is, valamint a tűz körül melegedhettek, sakkozhattak, pingpongozhattak és beszélgethettek a fedél nélküliek. Sőt azok is csatlakozhattak az eseményhez, akik a hétköznapokban félnek megszólítani őket.

A hajléktalanoknak egy másik ruha- és ételosztást is tartottak. Nemes Ágnes és Mandász Kriszta kezdeményezésére több zsák meleg holmit ajándékoztak a nehéz sorsú embereknek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.