2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Életmód

Variációk töltött sült krumplira

A sült krumpli az egyik legjobb választás, ha gyorsan ennénk valami meleget. Íme egy pikáns és a klasszikus verzió:

Profimedia, Alamy

Dióval, gorgonzolával és körtével
Hozzávalók: 2 dkg vaj, 1 darab körte, 4 nagy burgonya, 10 dkg gorgonzola, 10 dkg durvára vágott dió, 1 ek. méz.
Elkészítés: a burgonyát forró víz alatt alaposan megsikáljuk. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben puhára sütjük. Közben a körtét kockára vágjuk, majd vaj és méz keverékén forró serpenyőben kissé megpirítjuk. Miután a burgonya megsült, hosszában kettévágjuk és kissé kinyitjuk. Még forrón belemorzsoljuk a gorgonzolát, megszórjuk a dióval és a sült körtével.


Profimedia, Panthermedia

Sajttal, tejföllel

Hozzávalók: 4 db krumpli, 10 dkg cheddar sajt, 2 dl tejföl, 4 szelet bacon, 4 szál zöldhagyma, 2 teáskanál olívaolaj, só.
Elkészítés: a krumplit alaposan megmossuk, forrásban lévő vízben félpuhára főzzük. Áttesszük egy tűzálló tálba vagy tepsibe, és villával több helyen megszurkáljuk. Megspricceljük olajjal és megszórjuk sóval. 30 percig 200 fokon sütjük. Amikor már majdnem teljesen puha, kereszt alakban a tetejét megvágjuk, rákanalazzuk a tejfölt, megszórjuk apróra vágott hagymával, pirított baconnel és reszelt sajttal. Körülbelül 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Mérgező is lehet a dísztök

    Mérgező is lehet a dísztök

    A tökfélék családjába tartozó fajok közül nem mindegyik ehető, a dekorációs célra szánt dísztökök toxikus vegyületeket tartalmaznak, ezért fogyasztásuk már kis mennyiségben is komoly, kellemetlen tüneteket okoznak: gyomorgörcsöt, hányást, hasmenést, kiszáradást – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

  • A Pignon menü története

    A Pignon menü története

    A Thália Színházban a Legyen férfi, Monsieur Pignon! című előadás szereplői, Pindroch Csaba és Gubás Gabi tehetségüket a tűzhely mellett is bizonyíthatták, hiszen Ferencz Gábornak, a Sophie séfjének dolgoztak a keze alá.