EUR: 345,45 Ft
CHF: 321,69 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Székesfehérvár

Várják a telet

November 15-től készenlétben van Székesfehérváron az a géppark, amellyel szükség esetén el lehet végezni a síkosságmentesítést vagy az utak tisztítását. Gépszemlét tartott a fehérvári városgondnokság, felkészülten várják a telet.

A szokásos demonstrációs rendezvényen idén a rendőrség is átvizsgálta a Városgondnokság és az alvállalkozók gépállományát. A géppark több mint fele már saját üzeméltetésben működik. Több mint 300 kilométernyi
járdát és 340 kilométernyi közutat takarít a Városgondnokság – hangzott el a szemlén.
– Nyolc nagygép, 12 kisgép és ugyancsak 12 buszmegálló-takarító járat dolgozik, ha szükséges, Fehérvár útjain és járdáin, továbbá közel száz ember áll készenlétben a Városgondnokságon november 15-től – jelentette be Bozai István városgondnok.


A hóügyelet 24 órás útügyeleti szolgálatot is jelent Fotó: Önkormányzat/Városgondnokság

Székesfehérváron a rendelkezésre álló géppark négy óra alatt képes letakarítani a fő- és tömegközlekedési utakat és nyolc–tizenkét óra alatt ér végig a város úthálózatán. Több mint háromszáz kilométernyi járdát takarít a Városgondnokság, azonban a házak előtti járdák takarítása és síkosságmentesítése, mint mindenütt az országban,
Fehérváron is az ingatlantulajdonosok feladata, továbbá a háztetőkről lezúduló hó eltakarítása és az esetleges balesetveszély jelzése is az ő kötelességük – közölte honlapján is a szervezet.
A hóügyelet 24 órás útügyeleti szolgálatot is jelent. Ilyenkor az első ütemben a fő- és tömegközlekedési útvonalak gyűjtőutak síkosságmentesítése történik meg, és a különösen fagyveszélyes, forgalmas útszakaszokat takarítják. A második ütemben a lakótelepi utak és a kertvárosok nagyobb forgalmú utcái következnek, a harmadik
ütemben pedig a kis forgalmú, családi házas övezeteket takarítják. A negyedik ütemben, igény esetén, a külterületi, de lakott részeket tisztítják meg a hókotrók. A városi hóügyelet a 22/513-483-as telefonszámon és a [email protected] e-mail-címen érhető el – fogalmaz a közlemény.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.