EUR: 319,40 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szekszárd

Városunkban tartották az idei honismereti konferenciát

Az Országos Honismereti Akadémia a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesülettel közösen szervezte meg a IV. Országos Hon- és Népismeret Konferenciát november 17 és 19. között Szekszárdon, a Garay János Gimnáziumban. A konferencia fő témája a honismereti szakkör tanórán és tanórán kívüli lehetőségei az óvodától a középiskola végéig.

– A honismereti szakkörök célja, hogy a fiatalok megismerjék közvetlen környezetüket, településük történetét, hogy kapcsolatot tudjanak teremteni a múlttal, a jelennel és a jövővel. Fontos, hogy a tanulók elsajátítsák és gyakorolják azokat az egyéni és közösségi tevékenységeket, amelyek a szülőföld megismeréséhez és megbecsüléséhez vezetnek – hangsúlyozta a rendezvény megnyitóján dr. Gesztesi Enikő, a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület vezetője.


Hozzátette továbbá, hogy az egyesület elsődleges célja, hogy az egyetemistákat is be tudják vonni ebbe a mozgalomba, hiszen a honismereti mozgalomban inkább az idősek szoktak részt venni. Az egyesület a megyében aktívan tevékenykedett az elmúlt években, és ezért esett az Országos Honismereti Akadémia választása Szekszárdra.

A háromnapos rendezvény alatt előadásokat tekinthettek meg az egyetemisták és az őket kísérő tanárok. A programok interaktív, játékos keretek között történtek. A rendezvényt a megyei, illetve a városi önkormányzat mellett számos közintézmény és vállalkozás támogatta.

Heilmann Józsefné, a Szekszárdi Garay János Gimnázium vezetője mondja köszöntő beszédét. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek