EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Szekszárd

Városunkban tartották az idei honismereti konferenciát

Az Országos Honismereti Akadémia a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesülettel közösen szervezte meg a IV. Országos Hon- és Népismeret Konferenciát november 17 és 19. között Szekszárdon, a Garay János Gimnáziumban. A konferencia fő témája a honismereti szakkör tanórán és tanórán kívüli lehetőségei az óvodától a középiskola végéig.

– A honismereti szakkörök célja, hogy a fiatalok megismerjék közvetlen környezetüket, településük történetét, hogy kapcsolatot tudjanak teremteni a múlttal, a jelennel és a jövővel. Fontos, hogy a tanulók elsajátítsák és gyakorolják azokat az egyéni és közösségi tevékenységeket, amelyek a szülőföld megismeréséhez és megbecsüléséhez vezetnek – hangsúlyozta a rendezvény megnyitóján dr. Gesztesi Enikő, a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület vezetője.


Hozzátette továbbá, hogy az egyesület elsődleges célja, hogy az egyetemistákat is be tudják vonni ebbe a mozgalomba, hiszen a honismereti mozgalomban inkább az idősek szoktak részt venni. Az egyesület a megyében aktívan tevékenykedett az elmúlt években, és ezért esett az Országos Honismereti Akadémia választása Szekszárdra.

A háromnapos rendezvény alatt előadásokat tekinthettek meg az egyetemisták és az őket kísérő tanárok. A programok interaktív, játékos keretek között történtek. A rendezvényt a megyei, illetve a városi önkormányzat mellett számos közintézmény és vállalkozás támogatta.

Heilmann Józsefné, a Szekszárdi Garay János Gimnázium vezetője mondja köszöntő beszédét. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.