EUR: 317,56 Ft
CHF: 280,62 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Pécs

Vasútmodell-parádé

Magyarországon egyedülálló és Európában is ritkaságnak számít az a vasútmodell-kiállítás, amelyet hétvégén rendeztek a Pécsi Kulturális Központban. A termekben lefektetett vasúthálózatok kicsinyített mása több száz kilométert fedne le a valóságban, egy évben egyszer  viszont a terepasztalok felett óriásokként szórakozhattak a gyerekek és a felnőttek.

A pécsi modellezők egyébként idén 50 éve űzik hobbiként a modellezést, aminek egyik legnagyobb attrakciója egy 23 négyzetméteres terepasztal. Ezt 1993-ban kezdték építeni, de még most sincs kész, ugyanis folyamatosan bővítik. A hatalmas terepasztal egyik érdekessége, hogy a modellezők a Mecsek vadregényes, kacskaringós szakaszát is megalkották miniváltozatban.

A Mecsekben található Abaliget és Godisa állomását is megmodellezték a pécsiek (Fotó: Németh Kriszta)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.