2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Pécs

Vasútmodell-parádé

Magyarországon egyedülálló és Európában is ritkaságnak számít az a vasútmodell-kiállítás, amelyet hétvégén rendeztek a Pécsi Kulturális Központban. A termekben lefektetett vasúthálózatok kicsinyített mása több száz kilométert fedne le a valóságban, egy évben egyszer  viszont a terepasztalok felett óriásokként szórakozhattak a gyerekek és a felnőttek.

A pécsi modellezők egyébként idén 50 éve űzik hobbiként a modellezést, aminek egyik legnagyobb attrakciója egy 23 négyzetméteres terepasztal. Ezt 1993-ban kezdték építeni, de még most sincs kész, ugyanis folyamatosan bővítik. A hatalmas terepasztal egyik érdekessége, hogy a modellezők a Mecsek vadregényes, kacskaringós szakaszát is megalkották miniváltozatban.

A Mecsekben található Abaliget és Godisa állomását is megmodellezték a pécsiek (Fotó: Németh Kriszta)

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.