EUR: 343,63 Ft
CHF: 316,64 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Ózd

Védjük meg az országot!

Migránskérdés márpedig létezik, akárhogy el akarják bagatellizálni a liberális és baloldali politikusaink – jelentette ki Vargha Tamás Ózdon, a Digitális Erőműben megtartott fórumán, ahol a nemzeti konzultáció fontosságát is kiemelte.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az egész Európát sújtó migrációs válságról és Soros György tervéről tájékoztatta a nagyszámú érdeklődőt. Vargha Tamás előadásában hét pontban mutatta le a jövőnket veszélyeztető folyamatot. Hangsúlyozta, a déli határon élőket sújtotta idáig legerőteljesebben a bevándorlás, ahol  több százezer ázsiai és afrikai gazdasági menekült özönlött be az országba. Ők teszik ki a migránsok többségét, hiszen ismerik az európai államok szociális támogatási rendszerét és azt akarják kiaknázni. A Herceghalom térségében élők a mai napig félnek, ezért is fogadták nagy örömmel a kerítésépítést. [Ugyanez a folyamat zajlott éveken keresztül Kanadában, ahová kelet-európai, köztük magyarországi cigány családok vándoroltak ki szép számmal, majd tértek haza hatalmas pénzekkel. Egy sajószentpéteri család például két felnőttel és három gyerekkel másfél évig élt Torontóban, és ötmillió forint készpénzt hozott magával – (a szerk.). Aztán Kanada szigorított és szinte megszűnt náluk a bevándorlás.]


Fotó: Lokál
Telt ház volt Vargha Tamás előadásán a Digitális Erőműben

Az államtitkár szerint most még lehet tenni valamit a probléma kezelésére, csakhogy ebben a Fidesz–KDNP nem talál partnert az Együtt, a DK, az MSZP vagy az LMP politikusaiban. A Jobbik sem képvisel egyértelmű álláspontot ebben a kérdésben, hiszen míg Vona Gábor előbb felháborítónak nevezte az Európai Bíróság kvótaperben hozott ítéletét, később a Jobbik mégsem szavazta meg a betelepítést tiltó alkotmánymódosítást.

Fotó: Lokál
Riz Gábor országgyűlési képviselő és Vargha Tamás a Nemzeti Konzultáció fontosságát emelték ki

Eközben Nyugat-Európa több nagyvárosában bevándorlók vagy azok utódai számos merényletet követtek el idáig, az emberek pedig félnek. Hazánkban a határkerítésnek és a meghozott törvényeknek köszönhetően szerencsére még nem ismerős ez az állapot, és még lehet tenni ellene, hogy mindez Magyarországra ne gyűrűzzön be.


A Digitális Erőműbe látogatók hallhattak az országhatáron szolgálatot teljesítők hősies helytállásáról és megismerhették az Európai Unió vezető politikusainak migránsokhoz való viszonyát. A jelenlévők egyértelmű megerősítést kaptak a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésének fontosságáról is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.