EUR: 321,14 Ft
CHF: 284,47 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Vérfagyasztó londoni negyeddöntő Izlanddal

A legvisszafogottabb tudósítások is vérfagyasztó horrornak nevezték a londoni olimpia negyeddöntőjében a Magyarország–Izland férfi kézilabda-mérkőzést. Nagy Lászlóék kétszeri hosszabbítás után 34-33-ra győztek és a négy közé jutottak.

Ritka sporttörténelmi pillanat, amikor Angliában nem a futball kapcsán használják a Magical Magyars kifejezést. Márpedig a londoni olimpián a férfi kézilabdázók negyeddöntős meccse után újra ezt emlegették. A Mocsai Lajos szövetségi kapitány által dirigált csapat a pekingi ezüstérmes Izland elleni produkciójáról ódákat zengtek. A Reuters hírügynökség thrillernek, az Independent epikusnak nevezte a magyar győzelmet.


A helyszínen lévő szurkolók infarktus közeli állapotba kerültek a meccsen, itthon a kisebb-nagyobb városokban, falvakban a járókelők gyökeret vertek a vendéglátóipari egységek tévékészülékei előtt, a taxisofőrök lassítottak és a tévékészülékek előtt drukkolóktól tudakolták az állást. 2012. augusztus 8-án legyűrte a kézilabdaláz az országot.

Minden jól indult: hat perc után 5-1-re vezetett a Fazekas – Harsányi, Nagy László, Császár, Zubai, Ilyés, Iváncsik Gergő összeállítású magyar kezdőcsapat. Izland azonban ledolgozta a hátrányt, de Nagy Lászlóék egyenletes ütemben termelték a gólokat, és 16-12-es félidő után vonulhattak pihenőre. Akkor még nem is sejtettük, hogy az izgalmak még hátravannak.


A szünet után Izland feltört, mint a gejzír. Ebben nekünk is volt némi szerepünk a kimaradt helyzeteink okán. Kevesebb mint fél perc volt hátra, amikor 27-26-os izlandi vezetésnél, hetest lőhetett Gudjonsson. Fazekas Nándi azonban a cipője orrával védett, és a gyors indítás után Lékai egyenlített. Kétszer öt perc hosszabbítás, melynek végén még vezettünk, de Izland a lefújás pillanatában gólt szerzett. Újabb kétszer öt perc hosszabbítás, s meghallgattatott 15 milliónyi magyar imája – 34-33-ra hoztuk a meccset, és az elődöntőbe jutottunk.

„Az utolsó négy ziccert mi hagytuk ki, de utána kiemelkedő tartásról tett tanúbizonyságot a csapat. Ez a férfiválogatott történetének egyik legnagyobb győzelme” – nyilatkozta a lefújás után Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.