EUR: 323,30 Ft
CHF: 283,07 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Vers és zene a temetőben

Tóth Vera és Hirtling István bevonásával közel egyórás műsorral készült a Budapesti Temetkezési Intézet az Új köztemetőben a halottak napjához és mindenszentekhez kapcsolódóan október 31-én.

A múlt héten alaposan megnőtt a temetők forgalma a két fenti ünnep kapcsán, amire pótlóbuszokkal, hosszabb nyitvatartással és ingyenes behajtással is készültek az Új köztemetőben.

Ingyenes volt a behajtás a temetőbe
MTI Fotó: Soós Lajos

A három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői közös imára várták az emlékezőket, akik már befelé menet átszellemülhettek a fényfestéssel díszített bejáratnál. Az Új köztemető 53-as szóróparcellájában a múlt kedden Tóth Vera adott minikoncertet és Hirtling István szavalt verseket.

Tóth Vera az alkalomhoz megfelelő dalokat énekelt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Hirtling István színész szavalásával tette emelkedetté az ünnepet
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.