2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Vers és zene a temetőben

Tóth Vera és Hirtling István bevonásával közel egyórás műsorral készült a Budapesti Temetkezési Intézet az Új köztemetőben a halottak napjához és mindenszentekhez kapcsolódóan október 31-én.

A múlt héten alaposan megnőtt a temetők forgalma a két fenti ünnep kapcsán, amire pótlóbuszokkal, hosszabb nyitvatartással és ingyenes behajtással is készültek az Új köztemetőben.

Ingyenes volt a behajtás a temetőbe
MTI Fotó: Soós Lajos

A három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői közös imára várták az emlékezőket, akik már befelé menet átszellemülhettek a fényfestéssel díszített bejáratnál. Az Új köztemető 53-as szóróparcellájában a múlt kedden Tóth Vera adott minikoncertet és Hirtling István szavalt verseket.

Tóth Vera az alkalomhoz megfelelő dalokat énekelt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Hirtling István színész szavalásával tette emelkedetté az ünnepet
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.