EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb IX.kerület

Versvonat József Attila tiszteletére

A jelentkezők a MÁV nosztalgiavonatával utazhatnak

Nem mindennapi programon vehet részt, aki december 3-án felszáll a ferencvárosi pályaudvarról induló József Attila Versvonatra.

A IX. kerületi és a balatonszárszói önkormányzat közös ünnepi programját a költő halálának 80. évfordulója alkalmából szervezték meg. A nosztalgikus hangulatú utazás során elismert művészek előadásaival tisztelegnek József Attila munkássága előtt. Ráadásul Balatonszárszón a változatos programok mellett a Versvonaton fellépő művészek közös műsorral is emlékeznek. Fellép Jordán Tamás, Farkas Ádám, Posta Victor, Hobo, a Sebő Együttes, a Kávészünet zenekar és az Ostinato együttes. A vonat 9 óra 59 perckor indul a ferencvárosi pályaudvarról és 12 óra 9 perckor érkezik meg Balatonszárszóra, ahol a programot választók ingyenesen részt vehetnek az adventi vásáron, Anna Ivanova orosz festőművésznő kiállításának megnyitóján, Lázár Balázs és Tallián Mariann színművészek megemlékező műsorán – amelyet a költő első sírhelyénél adnak elő a Kész a leltár című zenés emlékműsor keretében – és a József Attila Általános Iskola énekkarának és hittanos csoportjainak fellépésén. A vonat 16 óra 7 perckor indul vissza Budapestre.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.