EUR: 345,89 Ft
CHF: 320,38 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Székesfehérvár

Veszélyes fákat vágnak ki Bicskén

A napokban megkezdik annak a nyolc gesztenyefának a kivágását a Prohászka utcában, amelyekről október 25-i ülésén szakértői vélemény alapján döntött a képviselő-testület. Lakossági bejelentések alapján kérte fel az önkormányzat a Plant-Orient 2002 Kft.-t a fák állapotának megvizsgálására.

A szakemberek a jelentésükben rámutattak, hogy a fák túlkorosak, és a villanyvezetékek védelme érdekében végzett sokszor szakszerűtlen metszések következtében erősen sérültek, illetve kiszáradtak. Jelenlegi állapotuk nagyfokú veszélyt jelent mind az arra közlekedő gyalogosok számára, mind pedig a közelükben lévő ingatlanokra, ezért mindenképpen indokolt az eltávolításuk. A bejárás során – a keskeny területre való tekintettel – a kivágott fák pótlására alacsony törzsű, korai gömbjuhart javasoltak ültetni a szakemberek. Az új fák elültetése tavasszal, valamennyi közműszolgáltató hozzájárulását követően történik meg.


Ebben az utcában még a nyáron hatalmas, életveszélyes üreget fedeztek fel Fotó: K. Mátyás Bertalan

Bicskének korábban – éppen a Tót, majd Tolbuhin, később Prohászka utcai fakivágások miatt – már országos botránya volt évekkel ezelőtt, országos tévék, napilapok foglalkoztak az üggyel. Ebben az utcában még a nyáron hatalmas, életveszélyes üreget fedeztek fel. A vélhetően egy vízfolyás által kimosott üreget a Prohászka Ottokár utca 26. szám előtt a polgármesteri hivatal, a katasztrófavédelem és a Bicskei Gazdasági Szervezet szakemberei megszüntették, akkor az érintett járda- és parkolószakaszon sokáig nem lehetett közlekedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.