EUR: 323,04 Ft
CHF: 282,28 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Székesfehérvár

Veszélyes fákat vágnak ki Bicskén

A napokban megkezdik annak a nyolc gesztenyefának a kivágását a Prohászka utcában, amelyekről október 25-i ülésén szakértői vélemény alapján döntött a képviselő-testület. Lakossági bejelentések alapján kérte fel az önkormányzat a Plant-Orient 2002 Kft.-t a fák állapotának megvizsgálására.

A szakemberek a jelentésükben rámutattak, hogy a fák túlkorosak, és a villanyvezetékek védelme érdekében végzett sokszor szakszerűtlen metszések következtében erősen sérültek, illetve kiszáradtak. Jelenlegi állapotuk nagyfokú veszélyt jelent mind az arra közlekedő gyalogosok számára, mind pedig a közelükben lévő ingatlanokra, ezért mindenképpen indokolt az eltávolításuk. A bejárás során – a keskeny területre való tekintettel – a kivágott fák pótlására alacsony törzsű, korai gömbjuhart javasoltak ültetni a szakemberek. Az új fák elültetése tavasszal, valamennyi közműszolgáltató hozzájárulását követően történik meg.


Ebben az utcában még a nyáron hatalmas, életveszélyes üreget fedeztek fel Fotó: K. Mátyás Bertalan

Bicskének korábban – éppen a Tót, majd Tolbuhin, később Prohászka utcai fakivágások miatt – már országos botránya volt évekkel ezelőtt, országos tévék, napilapok foglalkoztak az üggyel. Ebben az utcában még a nyáron hatalmas, életveszélyes üreget fedeztek fel. A vélhetően egy vízfolyás által kimosott üreget a Prohászka Ottokár utca 26. szám előtt a polgármesteri hivatal, a katasztrófavédelem és a Bicskei Gazdasági Szervezet szakemberei megszüntették, akkor az érintett járda- és parkolószakaszon sokáig nem lehetett közlekedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.