EUR: 344,53 Ft
CHF: 318,78 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Veszprém

Veszprém a legvirágosabb városok élén

Több mint 300 nevező közül Lajoskomárom mellett Veszprém nyerte a fődíjat a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen, így városunk képviselheti hazánkat a 2018. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyén.

Az ünnepélyes díjátadót Veszprémben rendezték meg pénteken. Az 1994-ban indított országos mozgalom célja emellett a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és népszerűsítése. A felhívás idén minden eddiginél nagyobb számú települést mozgatott meg, végül több mint 300 nevező közül választották ki a 108 díjazottat, amelyeket a lakosság száma alapján kategorizálnak.


Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint a Virágos Magyarorszégáért Mozgalom révén megoszthatuk szeretetünket hazánk iránt (fotó: Domján Attila)

A zsűri döntése alapján idén összesen öt település kapott fődíjat: Veszprém (50 ezer feletti), Balatonfüred (50 ezer alatti), Lajoskomárom (2000 fölötti), Szálka (2000 alatti) és Budapest XIX. kerülete (Budapesti kerület kategóriában). Lajoskomárom mellett ezzel Veszprém egyúttal arra is lehetőséget kapott, hogy jövőre részt vegyen a Virágos Magyarország versenyhez szorosan kapcsoló Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale) megmérettetésen.

A nemzetközi porondon idén szeptemberben Szlovéniában egyébként a tavalyi két győztes, Tihany és Kaposvár képviseltette magát – előbbi arany minősítéssel tért haza, utóbbi az ezüst minősítés mellett az Európa legszebb főtere díjat is elnyerte.

A díj révén városunk a nemzetközi mezőnyben is megmérettetheti magát (fotó: Domján Attila)

A hazai döntőn emellett kiosztották többek között Az év települése és A legvirágosabb úti cél díjakat, valamint elismeréseket adott át a Magyar Turisztikai Ügynökség is turisztikai és vendéglátóhelyeknek, Székesfehérvár és Kisbodak pedig Miniszterelnöki díjat kapott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.