2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Veszprém

Veszprém a legvirágosabb városok élén

Több mint 300 nevező közül Lajoskomárom mellett Veszprém nyerte a fődíjat a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen, így városunk képviselheti hazánkat a 2018. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyén.

Az ünnepélyes díjátadót Veszprémben rendezték meg pénteken. Az 1994-ban indított országos mozgalom célja emellett a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és népszerűsítése. A felhívás idén minden eddiginél nagyobb számú települést mozgatott meg, végül több mint 300 nevező közül választották ki a 108 díjazottat, amelyeket a lakosság száma alapján kategorizálnak.


Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint a Virágos Magyarorszégáért Mozgalom révén megoszthatuk szeretetünket hazánk iránt (fotó: Domján Attila)

A zsűri döntése alapján idén összesen öt település kapott fődíjat: Veszprém (50 ezer feletti), Balatonfüred (50 ezer alatti), Lajoskomárom (2000 fölötti), Szálka (2000 alatti) és Budapest XIX. kerülete (Budapesti kerület kategóriában). Lajoskomárom mellett ezzel Veszprém egyúttal arra is lehetőséget kapott, hogy jövőre részt vegyen a Virágos Magyarország versenyhez szorosan kapcsoló Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale) megmérettetésen.

A nemzetközi porondon idén szeptemberben Szlovéniában egyébként a tavalyi két győztes, Tihany és Kaposvár képviseltette magát – előbbi arany minősítéssel tért haza, utóbbi az ezüst minősítés mellett az Európa legszebb főtere díjat is elnyerte.

A díj révén városunk a nemzetközi mezőnyben is megmérettetheti magát (fotó: Domján Attila)

A hazai döntőn emellett kiosztották többek között Az év települése és A legvirágosabb úti cél díjakat, valamint elismeréseket adott át a Magyar Turisztikai Ügynökség is turisztikai és vendéglátóhelyeknek, Székesfehérvár és Kisbodak pedig Miniszterelnöki díjat kapott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.