EUR: 318,16 Ft
CHF: 280,73 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Veszprém

Veszprém népszerű befektetési célpont

Veszprém feltett szándéka, hogy a legvonzóbb településsé váljon a hazai és külföldi vállalkozások számára. Ehhez elengedhetetlen a párbeszéd a felek között, aminek érdekében a múlt héten üzleti fórumot szerveztek az Arénában.

A megjelent vállalkozókat Porga Gyula polgármeser is tájékoztatta (fotó:Domján Attila)

A programot koordináló önkormányzat részéről Porga Gyula polgármester ismertette: Veszprém vonzó befektetési célpontnak számít az országban, kivételes adottságokkal rendelkezik a hasonló méretű hazai településekhez képest. Fejlettségi szintjét tekintve az ország első harmadához tartozik, adó-erőképességét figyelembe véve a 65 ezer fő alatti városok között a legerősebb, a jövőre való felkészülés dinamikáját számítva pedig épp csak lemarad a dobogóról.


Dr. Markovszky György szerint a gazdaság növekedéséhez további fejlesztésekre van szükség (fotó: Domján Attila)

Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a megye gazdaságáról szólva a pozitív mutatók ismertetése mellett a gyengeségeket sem hallgatta el. Bár a megye húzóágazata a feldolgozóipar lett, a Balaton-parti turizmus pedig óriási növekedést eredményezett az elmúlt években, a szomszédos megyék jelentős mennyiségű munkaerőt szívnak el. Fontos lenne a további gyengeségek kiküszöbölése: a közúti közlekedés, nevezetesen a 8-as számú főút fejlesztése, a Székesfehérvár–Budapest–Ajka gyorsvasút megépítése, az ipari infrastruktúra javítása, a helyi egyetemi képzésben a gazdasági szakok alulsúlyozásának és a szakképzési területek egyenlőtlenségének megszüntetése.

A konferencia második felében az elképzelések és a jelenlegi helyzet felvázolása mellett szóba kerültek a konkrét intézkedések is, amelyekkel már most vonzóbbá válhat Veszprém a vállalkozások számára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.