EUR: 318,81 Ft
CHF: 282,39 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Egyéb Debrecen

Világelitben az orvosképzésünk

A világ élvonalába rangsorolta a Debreceni Egyetem orvosképzését a Times Higher Education, amely a napokban hozta nyilvánosságra legfrissebb tematikus ranglistáját. Az egyetem orvos- és egészségtudományi képzései a 401–500 kategóriában kaptak helyet.

A Times Higher Education nemcsak intézményi listákat készít, hanem külön képzési területeket is értékel. Az orvos- és egészségtudományi képzési területén elért eredményben az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvos-tudományi Kar, a Gyógyszerész-tudományi Kar, az Egészségügyi Kar, valamint a Népegészségügyi Kar együttes teljesítményét értékelték.


A rangsort – az intézmények értékeléséhez hasonlóan – a tanulási környezet, a kutatás minősége, az intézményhez köthető publikációk idézésének száma, a piaci bevétel, valamint a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján állítják össze. Az első két szempont 27,5-27,5 százalékos, a publikációs teljesítmény 35 százalékos, a piaci bevétel 2,5 százalékos, a nemzetköziség pedig 7,5 százalékos súllyal számít bele a végső pontszámba. Így az összesített eredményt tekintve a Debreceni Egyetem orvosképzését a 401–500 kategóriába sorolták, amellyel az intézmény a világ élvonalába került.

 

Kapcsolódó Cikkek