EUR: 346,21 Ft
CHF: 326,46 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Debrecen

Világelitben az orvosképzésünk

A világ élvonalába rangsorolta a Debreceni Egyetem orvosképzését a Times Higher Education, amely a napokban hozta nyilvánosságra legfrissebb tematikus ranglistáját. Az egyetem orvos- és egészségtudományi képzései a 401–500 kategóriában kaptak helyet.

A Times Higher Education nemcsak intézményi listákat készít, hanem külön képzési területeket is értékel. Az orvos- és egészségtudományi képzési területén elért eredményben az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvos-tudományi Kar, a Gyógyszerész-tudományi Kar, az Egészségügyi Kar, valamint a Népegészségügyi Kar együttes teljesítményét értékelték.


A rangsort – az intézmények értékeléséhez hasonlóan – a tanulási környezet, a kutatás minősége, az intézményhez köthető publikációk idézésének száma, a piaci bevétel, valamint a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján állítják össze. Az első két szempont 27,5-27,5 százalékos, a publikációs teljesítmény 35 százalékos, a piaci bevétel 2,5 százalékos, a nemzetköziség pedig 7,5 százalékos súllyal számít bele a végső pontszámba. Így az összesített eredményt tekintve a Debreceni Egyetem orvosképzését a 401–500 kategóriába sorolták, amellyel az intézmény a világ élvonalába került.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.