EUR: 311,53 Ft
CHF: 266,13 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Külföld

Világrekorder lett az indiai motoroshadsereg

Az indiai hadsereg akrobatikus motoroscsoportja megdöntötte az egyetlen motoron utazó legtöbb ember világcsúcsát.

A nem mindennapi kísérlet során 58 katona egy speciálisan átalakított 500 köbcentis platós motoron több mint egy kilométeren keresztül, 2 perc 14 másodpercig utazott. Az új rekordhoz persze nem csupán a spéci Royal Enfield motorra volt szükség, hanem a részvevők tökéletes egyensúlyérzékére is. Az előző Guinness-rekordot szintén az indiai hadsereg tartotta, 56 fővel.

/Fotó: MTI/EPA/Dzsagadís Nv

Kapcsolódó Cikkek

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.

 • Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  100 francia vezető értelmiségi, tudósok, írók, filozófusok, művészek kiáltványt tettek közzé a Le Figaróban. Az oka, hogy a migránsválság óta kezd elviselhetetlenné válni a helyzet: a radikális muszlimok már nemcsak a gondolat szabadságát veszélyeztetik, hanem minden értelemben a szabadságot.