2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Vona letérdelt az MSZP előtt

A Spinoza Házban beszélgetett Vona Gábor, akit Rangos Katalin kérdezett a párt múltjáról és terveiről. 

„Van egy diszkrét bája annak, hogy a budapesti zsidónegyedben levő, balliberális politikai érdekkörbe tartozó Spinoza Ház látta csütörtök este vendégül Vona Gábort, a Jobbik “cuki” pártelnökét. Az eseményen Vona Gábor gyakorlatilag lement kutyába, és a végletekig megalázva önmagát és a Jobbikot is hűségesküt tett a Spinoza háznak az MSZP-SZDSZ kormányok hajdani holdudvarából álló ultraliberális baloldali közönsége előtt” – írja a 888.hu, aminek megtiltották, hogy rögzítsék az eseményt.
A beszélgetés alatt Vona mindent elkövetett, hogy elhitesse, a Jobbik már “megtisztult” és megváltozott.

„Az MSZP-SZDSZ-kormányok egyik legszolgalelkűbb, leggátlástalanabb kiszolgálója, Rangos Katalin újságíró, mint egy jóságos és megbocsájtó tyúkanyó egy kicsit megfeddte Vonát, hogy ugyan már ejnye-bejnye, mi volt már a múltban az a kis radikális szélsőjobboldali kilengés. Mire a jobbikos pártelnök, mint valami szemérmetes szűzlány irult-pirult, majd pedig töredelmes beismerő vallomást tett, hogy ő nem is érti, hogy történt ami történt, de ő nem is azt akarta, és ma már nagyon bánja és megveti mindazt, amit ő és a pártja tett.

A volt radikális jobboldali pártvezető Spinoza Házbeli Canossa-járásának egyik súlyosan izgalmas pillanata volt, amikor Vona elmondta, hogy ő már megszabadult a gárda mellényétől, és ő különben sem felelős semmiért, ami a gárdában törtért, mert azt a titkosszolgálatok vitték el szélsőséges irányba. Vona szerint a Jobbikot kritizálók alaptalanul vádolták a pártot nácizmussal, mert nácik amúgy sincsenek Magyarországon. Vona nem kért bocsánatot pártja és politikusai cigányozó, zsidózó, illetve antiszemita kijelentéseiért. Csak annyit fűzött hozzá, hogy “voltak vállalhatatlan dolgok”. De a Jobbikkal minden áron szövetséget kereső ballibeket képviselő Rangos Katalin nem is kérdezett tőle igazán komolyan ezekről” – olvasható a 888.hu cikkében, amiből az is kiderül, miért esdekelt Vona Gábor.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek