2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Vona most a melegeknek udvarol

Ismét, korábbi állításaival teljesen ellentétes magyarázattal állt elő Vona Gábor, aki a Magyar Nemzetnek adott interjút.

Vona Gábor  korábbi állításaival homlokegyenest szembenálló mondatokkal magyarázza a a pártja cukiságkampányának fordulatait: miközben ő is és párttársai korábban harcias szavakkal illették a melegeket és a Prideot, legutóbbi interjújában Vona azt felelte újságírói kérdésre, “Miért ne számítanék (a melegek szavazataira)? Szerintem a Jobbiknak eddig is voltak homoszexuális szavazói”- idézi a Híradó.hu.

 Azonban nem ez az egyetlen, a korábbi Vona kinyilatkoztatásokkal élesen szembenálló mondat az interjúban.

Egy másik kérdésre, “Korábban betiltotta volna a melegfelvonulást; emellett még kitart?” Vona azt válaszolta, “Az Orbán-kormány elmúlt hét éve alatt igazán megtanulhattuk, mennyire fontosak a szabadságjogok, a gyülekezés szabadsága például ilyen kiemelkedő vívmány. Nem akarom ezért tiltani senkinek, hogy törvényes keretek között felvonuljon, mindaddig, amíg a rendezvény nem sérti mások érzékenységét.” Érdekesség, hogy amire az újságíró is utal, egy nyári interjúja során Vona még azt mondta, ha Budapest főpolgármestere lenne, egyszerűen betiltaná a Prideot, mert az nem büszkeségmenet, hanem provokáció – olvasható a portál összefoglalójában.


Pár héttel ezelőtt a jobbikos Dúró Dóra egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, pártja örül a melegektől kapott szavazatoknak is. Egy napra rá a képviselő közleményt adott ki, ami szerint az egész szemenszedett hazugság.

Vona Gábor pedig 2017 nyarán még azt mondta, ha Budapest főpolgármestere lenne, betiltaná a Pride-ot, mivel az szerinte nem büszkeségmenet, sokkal inkább provokáció, ami a homoszexuálisok ügyének is inkább árt, mint használ – emlékztet a Híradó.hu.


További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek