2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Vonáék miatt adja vissza Lendvai-díját az újságíró

Visszaadja Lendvai-díját Tódor János, Pulitzer – emlékdíjas újságíró és szociológus. Az író a Spinoza Házban történtekre reflektálva írt nyílt levelet, melyben sérelmezte, hogy ahol a díjat átvette, ott   “egy szélsőjobboldali, újnáci párt elnöke volt a vendége a Kádár-rendszer egyik preferált újságírójának, Rangos Katalinnak” – írja a Mandiner.

Az író kifejtette nem tetszését arról, hogy egy szélsőjobboldali vezetőt hív meg Spinoza Ház, majd hozzátette “Megdöbbentett, hogy erre a nyilvános rendezvényre nem engedték be a jobboldali médiumokat, ezáltal alkotmány (alaptörvény) sértő módon önkényesen korlátozva a sajtószabadságot”- olvasható a mandiner.hu oldalán.


Majd ennek fényében közölte nyílt levelében, hogy visszaadja a Spinoza Házban átvett díját.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Tovább csökken a Duna vízszintje

    Tovább csökken a Duna vízszintje

    Tovább csökkent a Duna vízszintje Budapestnél 43-44 centiméterre – mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

  • Mission possible: Az ifjúság védelmében

    Mission possible: Az ifjúság védelmében

    Lehetséges küldetés (Mission possible) elnevezéssel bűnmegelőzési programot indít szerdán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a projekt középpontjában az ifjúságvédelem áll – tájékoztatta a kapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője az MTI-t.