EUR: 324,13 Ft
CHF: 278,61 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Vonáék miatt adja vissza Lendvai-díját az újságíró

Visszaadja Lendvai-díját Tódor János, Pulitzer – emlékdíjas újságíró és szociológus. Az író a Spinoza Házban történtekre reflektálva írt nyílt levelet, melyben sérelmezte, hogy ahol a díjat átvette, ott   “egy szélsőjobboldali, újnáci párt elnöke volt a vendége a Kádár-rendszer egyik preferált újságírójának, Rangos Katalinnak” – írja a Mandiner.

Az író kifejtette nem tetszését arról, hogy egy szélsőjobboldali vezetőt hív meg Spinoza Ház, majd hozzátette “Megdöbbentett, hogy erre a nyilvános rendezvényre nem engedték be a jobboldali médiumokat, ezáltal alkotmány (alaptörvény) sértő módon önkényesen korlátozva a sajtószabadságot”- olvasható a mandiner.hu oldalán.


Majd ennek fényében közölte nyílt levelében, hogy visszaadja a Spinoza Házban átvett díját.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: Az ellenzék megint Sorost védi

  Fidesz: Az ellenzék megint Sorost védi

  A Fidesz-frakció szóvivője szerint “az ellenzék megint Soros Györgyöt védi”. Halász János az MTI-hez szerda délután eljuttatott közleményében a nemzetbiztonsági bizottság ülése kapcsán elhangzott ellenzéki nyilatkozatokra reagált.

 • Borús, esős lehet a csütörtök

  Borús, esős lehet a csütörtök

  Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de szerdán a délnyugati határvidéken, csütörtökön az Alföldön hosszabb időre is kisüthet a nap.

 • Soltész: Ismét emelkedik a nemzetiségek támogatása

  Soltész: Ismét emelkedik a nemzetiségek támogatása

  A jövő évi költségvetésben is nő a magyarországi nemzetiségek támogatása; az erre a célra fordított összeg a 2010-es kormányváltás óta több mint négyszeresére emelkedik – közölte a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.