2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Zagyva tagadja a zsidózást

Rágalomnak tartja és visszautasítja az antiszemitizmus emlegetését Zagyva György Gyula annak a rádiófelvételnek a kapcsán, amiről a Lokál is beszámolt. A Mandiner írta meg elsőként, hogy a holokauszton nevetgélt és viccelődött társaival együtt a Jobbik volt parlamenti képviselője, akiről tegnap újabb kínos hangfelvétel került nyilvánosságra.

Metélőkészleten és rabbiruhán is röhögtek a jobbikosok egy tegnap nyilvánosságra került hangfelvétel tanúsága szerint. A Szent Korona Rádió 2010-es felvételén Balasi András, a Jobbik V. kerületi képviselője mesél el egy történetet egy rabbiruha megrendeléséről, mire a többiek nevetésben törnek ki – írta a Mandiner.


Zagyva György Gyula, a Jobbik akkori országgyűlési képviselője (ma a jobbikos tiszavasvári önkormányzat alkalmazásában áll) szavaiból pedig az is kiderül, hogy Incze Béla, a párthoz köthető Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke Ku-Klux-Klan-köntöst rendelt magának az Egyesült Államokból.

Zagyva György Gyula, a Jobbik volt országgyűlési képviselője kiabál a rendőrökkel a 2012-es Budapest Pride-on  (Fotó: MTI)

Zagyva György Gyula egy másik, 2011-es felvételen így panaszkodik: „És már a tököm tele van evvel, hogy állandóan a cigányok meg a zsidók meg mindenféle szutyok azon sír…”


Egy korábbi hangfelvételen Zagyva és Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője a holokauszton viccelődött.

– Semmi baj, a munka nemesít – mondja Apáti István, amire Zagyva gyomorforgató viccel kontráz rá: „Meg néha szabaddá is tesz.”Mint ismert, az auschwitzi haláltábor kapuja fölött az „Arbeit macht frei”, vagyis a munka szabaddá tesz felirat volt olvasható.

 

Zagyva aztán a Mandinernek adott interjúban szánalmas magyarázkodásba kezdett antiszemita megnyilvánulásairól. Szerinte ő nem a holokauszton és a nácik által meggyilkolt több millió ártatlan áldozaton viccelődött, csupán az önfenntartó börtönökről beszélt.

– Ebben mi a holokausztgyalázás? – kérdez vissza, majd így folytatja: – Azért, mert van a szövegben egy olyan mondat, amit egyébként történelmi ismeretanyagából be tud valaki azonosítani, az még nem holokausztgyalázás. Az antiszemitizmust csak önök húzzák rá erre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek