EUR: 319,40 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Zsidó áldozatokon viccelődött a Jobbik

Szalonképtelen – jobb helyeken ezt mondják egy olyan pártra, amely sorozatban tesz különféle antiszemita kijelentéseket. A Jobbikról ezúttal az derült ki, hogy a párt tagjai a holokauszt áldozatainak számán élcelődnek egy nyilvánosságra került újabb hangfelvételen.

Sorra hullanak ki a csontvázak a Jobbik „szekrényéből”, ami rendkívül kellemetlen lehet Vona Gábornak és a még hozzá lojális csapatának. A Lokál az elmúlt napokban a mandiner.hu cikkeire hivatkozva több alkalommal is beszámolt arról, hogy egyebek mellett Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője milyen antiszemita kijelentéseket tett a Szent Korona Rádióban. Mondatairól Gerő András történész azt mondta: azok nyíltan zsidóellenesek. Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija szerint egy olyan párt képviselője mondta a becsmérlő kijelentéseket, amely az elmúlt 15 évben a rasszizmusra építette politikáját, és most úgy akar kimosakodni, hogy közben elfelejt kilépni az ürülékesvödörből.


Zagyva György Gyula, a Jobbik volt országgyűlési képviselője egy szamurájkarddal
MTI Fotó: Illyés Tibor

A legfrissebb szégyenfoltról szintén a mandiner.hu számolt be. Egy hangfelvételen a holokauszt áldozatainak számán élcelődnek jobbikos politikusok a Szent Korona Rádióban. A résztvevők: Hunyadi Gábor, a Jobbik korábbi OVB-delegáltja, Balasi András, a Jobbik V. kerületi képviselője és fővárosi sajtófőnöke, valamint Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselője, aki jelenleg is a jobbikos vezetésű tiszavasvári önkormányzat alkalmazásában áll.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija
MTI Fotó: Marjai János

A beszélgetés szereplői egyebek mellett azt a történelmi tényt kérdőjelezték meg, hogy a holokausztnak mintegy hatmillió áldozata volt.


Zagyva György Gyula: „Bocsánat, elnézést, csak nekem szervezői feladataim vannak, aztán nem olyan egyszerű. De gondolom, azért az András elszórakoztatott mindenkit a holokausztos poénjaival.”

Balasi András: „​Nem, most kezdtük, tehát volt ilyen mikrofonpróba, hogy egy, kettő, hatmillió, tehát nem unatkoztunk.”

A Lokálnak nyilatkozó politológus szerint a történtek párhuzamba állíthatók Zuschlag János egykori MSZP-s politikus holokausztos viccelődésével.

– Akkor annak következményei is lettek, ám most nem számítok ilyenre a Jobbiknál – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán. A politológus szerint az a legfőbb probléma, hogy a pártnál visszaköszön a múlt, méghozzá a kódolt antiszemitizmus, ami a Jobbik törzsközönségének szól.

A most nyilvánosságra került hangfelvételeket minden párt – a Jobbikot kivéve – elítélte.

 

Kiakadt az MSZP

Nem tetszik az MSZP-nek, hogy szavazói a kormányváltás érdekében egyre inkább elfogadhatónak tartják a Jobbikkal való együttműködést – írja a nepszava.hu.

Az MSZP egy közleményt is kiadott, amelyben egyebek mellett azt írták, hogy a Jobbik a cukiságkampány ellenére sem tudja elfelejtetni a múltját. Ha valóban a néppártosodás lenne a céljuk, akkor nem lenne a mai napig a Jobbik-frakció tagja az az Apáti István, aki 2011-ben a Szent Korona Rádió adásában zsidózó, gyűlöletkeltő beszédet tartott.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kötetbe rendezve olvashatók Pilhál György írásai

  Kötetbe rendezve olvashatók Pilhál György írásai

  Derűs, belülről mosolygós időszakot hoznak az embernek a Pilhál-művek. Mesterművek teszem hozzá, és nem hízelegni akarok, hiszen több évtizedes ismertség – talán barátságnak  is mondhatom – fűz hozzá.

 • Nőtt a kiberfenyegetettség Magyarországon

  Nőtt a kiberfenyegetettség Magyarországon

  Nőtt Magyarország kiberfenyegetettsége a tavalyi negyedik negyedévben az előző negyedévihez képest a Kaspersky Lab orosz kiberbizonsági vállalat negyedéves kimutatása, a Kaspersky Security Bulletin szerint.

 • Bemutatták Debrecen város borait

  Bemutatták Debrecen város borait

  Rekordszámú vörös- és fehérbort, valamint pezsgőt neveztek az idei Debrecen város bora versenyre – jelezte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere csütörtökön, a város idei borait bemutató sajtótájékoztatón.