EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szekszárd

2,8 millió forint a szekszárdi rászorulóknak

Szerényebb anyagi körülmények között élő családoknak nyújt segítséget a szekszárdi önkormányzat. December 11-én 18 civil szervezet részesült azokból az utalványokból, amelyek összértéke 2,8 millió forint. Ács Rezső elmondása szerint a civil képviselőkön keresztül közel 1000 személyhez jut el a támogatás utalvány vagy ajándékcsomag formájában.


Fotó: Marcali Gábor

December 11-én Ács Rezső polgármester fogadta azon 18 civil szervezet képviselőit, amely aktívan részt vesz a megye civil életében. Az önkormányzat a közvetítőkön keresztül segítene a rászoruló családoknak, akik a karácsonyt megelőzően részesülnek majd ebben.


– A polgármesteri hivatalban lebonyolított sajtótájékoztató keretében nyújtottuk át a civil szervezeteknek azt a támogatást, amellyel szeretnénk a nehéz sorsú szekszárdiaknak a karácsonyát egy kicsit szebbé, meghittebbé tenni. Ez most már évek óta megszokott eljárás, a költségvetésünk készítésekor mindig számolunk is ezzel az ajándékkal. 18 olyan civil szervezet van, amelyik kapcsolatban áll nehéz sorsú családokkal, nehéz sorsú emberekkel. Számukra biztosítottuk a Szociális és Egészségügyi Bizottság keretéből, valamint a polgármesteri keretből azt a közel 2,8 millió forintot, amelyet rajtuk keresztül szeretnénk ezekhez a családokhoz eljuttatni. Annyit kell tudni, hogy a civil képviselők körülbelül ezer emberrel állnak kapcsolatban, tehát pontosan tudják, hogy kik azok, akik rászorulnak ilyet segítségre, különösen ilyenkor, az adventi időszakban. Utalvány formájában adjuk nekik ezt a segítséget, ezt az ajándékot. A sajtótájékoztatót követően kiosztottuk az utalványokat, ezt követően a civil szervezetek feladata volt, hogy a szekszárdi családoknak továbbítsák ezt a segítséget – tájékoztatott a megyeszékhely vezetője.

18 civil szervezet képviselője volt jelen az átadáson. Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette továbbá, bíznak abban, hogy megfelelő helyre kerülnek az ajándékok – az előző évek tapasztalatai ezt támasztják alá –, és ezekkel az ajándékokkal egy kicsit talán könnyebbé tudják tenni ezt a számukra talán nehezebb időszakot.


– Nagyon fontos Szekszárd önkormányzata számára a civil szféra, nagyon fontosak azok a civil szervezetek, amelyek valós tevékenységet folytatnak, segítenek embertársainkon. Azt gondolom, hogy ezzel az akcióval ismét az ő munkájukat köszönjük meg és ismerjük el. Bízom benne, hogy erre az akcióra majd minden évben lehetőséget fogunk keríteni. Természetesen a civil szervezeteken keresztül nemcsak karácsonykor, nemcsak az adventi időszakban figyelünk oda, hanem az év minden napján. Segítségüket kérjük és mi is segítjük őket – zárta mondandóját Ács Rezső.

A civil szervezetek közül jelen voltak többek között az Értelmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szekszárdi Csoportja, a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete, illetve a Rákellenes Liga képviselői.

A civil szervezetek által közel 1000 rászoruló személy részesül adományban. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.