2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

A bőnyi rendőrgyilkos ellen is vádat emeltek

Élet és közbiztonság elleni bűncselekmények miatt emeltek vádat a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében a Győri Törvényszéken – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az elkövetőt hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettével, valamint lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja az ügyészség.


A vádirat szerint 2016. október 26-án reggel három rendőr házkutatást akart tartani a vádlottnál, aki a bőnyi házába jogszerűen belépők egyikére, Pálvölgyi Péter rendőr alezredesre egy engedély nélkül megszerzett, éles lőszerrel töltött gépkarabéllyal rövid sorozatot adott le. A lövedékek egyike a fején eltalálta a rendőrt, aki a helyszínen életét vesztette.

A lövéseket követően a másik két rendőr a vádlottra több lövést adott le, amelyek közül egy a testén eltalált. A férfit a Terrorelhárítási Központ helyszínre kiérkezett tagjai fogták el – írták.


Az elfogást követő helyszíni szemle során a vádlott által engedély nélkül megszerzett lőfegyvereket és lőszereket találtak.

A vádlott – aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van – beszámítási képességében nem korlátozott. A cselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – tették hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek