EUR: 323,28 Ft
CHF: 287,13 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

A cigányozó Ágoston is otthagyja a teljesen széthulló Jobbikot

Ki fog lépni a Jobbikból a debreceni önkormányzati képviselő, volt frakcióvezető, Ágoston Tibor és függetlenként indul majd a választáson – értesült az Origo. Folytatódik tehát a Jobbik szétesése. Kerestük a helyi Jobbikot, és Ágoston Tibort is, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseinkre.

A lap úgy tudja, hogy kilép a Jobbikból a párt debreceni képviselője, Ágoston Tibor. Az Origo információi szerint a politikus függetlenként folytatja pályafutását. Ágoston egyébként a hónap közepén cigányozó megjegyzést tett a képviselőtestület ülésén, a “Rostás Winnetou Tehetséggondozóba” akart küldeni egy cigány fiatalt.


Hatalmas csapás ez az amúgy is haldokló Jobbiknak, hiszen Ágoston Tibor volt a radikális párt vezető debreceni személyisége. Gyakorlatilag ő teremtette meg a helyi Jobbik identitását. A párttagság és a helyi választóik között is ismert politikus megdöbbenést keltett, hogy ki fog lépni.

Mint arról korábban beszámoltunk, újra szánalmas magyarázkodásba kezdett a Jobbik, miután egyik képviselőjük cigányozott egy jó nagyot. Ágoston Tibor, a párt helyi képviselője a debreceni közgyűlésben fakadt ki, eléggé félreérthetően egy tehetséggondozó program díjazottjának származása miatt. Megint kibújt a szög a zsákból.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek