EUR: 321,76 Ft
CHF: 280,45 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XVII.kerület

A Csillagszem korszerűsítése csak a kezdet

Új, korszerű nyílászárókat kapott az Újlak utcai Csillagszem Óvoda, melynek hivatalos átadóját november 30-án tartották a nevelési intézményben. A három ütemben megvalósult, és a mostani, több mint tizenkétmillió forintos energetikai fejlesztést Rákosmente önkormányzata finanszírozta − tájékoztatott a városrész vezetése.

Az átadáskor Riz Levente polgármester kifejtette, tervben van az óvoda környékének modernizálása is a következő két évben. Ezek közül kiemelkedik az intézmény és az iskola között lévő játszótér, valamint az ottani eszközök bővítése. Emellett pedig biztonságosabb lesz az ovi megközelíthetősége.


Modern nyílászárókat kapott az ovi
( Fotó: Sáfár Tibor)

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően ugyanis hamarosan megújul az Újlak utca burkolata, melynek részeként kerékpáros- és gyalogossáv is épül. Az átadórendezvényen a gyermekek képletesen átvehették Sarkadi-Nagy Adrien önkormányzati képviselő karácsonyi ajándékait is, aki idén 200 ezer forinttal támogatta az óvoda működését.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.