EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb XV.kerület

A Fidesz–KDNP előterjesztései nem kerülnek napirendre!

A Fidesz–KDNP képviselői a legaktívabbak a XV. kerületi önkormányzatban: számos előterjesztést, kezdeményezést készítenek az itt élőket érintő ügyekben, fontos fejlesztések érdekében.

Ezeket azonban a Hajdu László–Lamperth Mónika vezette „új többség” még napirendre sem hajlandó venni, hogy megtárgyalni se lehessen. László Tamás országgyűlési képviselő néhány példát említett a legutóbbi ülésről, és hozzátette, az előterjesztésekben foglalt célokért változatlanul küzdeni fog ő és a Fidesz–KDNP-frakció.


Rákospalotán nem könnyű parkolni. Sőt, néhol szinte lehetetlen

 1. Lakótelepi Parkolóépítési Program (dr. Pintér Gábor előterjesztése)

A kerületi lakótelepeken az egyik legsúlyosabb probléma a parkolóhiány. Újpalota 16 000 lakására vetítve csak 8000 parkolóhelyet létesítettek. Hajdu idejében, 1996–2010 között 100-150 parkolóhely létesült. 2010–2014 között – László Tamás polgármesteri munkájának eredményeként – áttörés következett be: négy év alatt 700 parkoló épült a faállomány megtartásával, közvilágítással, több helyen térfigyelő kamerákkal. Ennek ellenére Újpalotán még mindig mintegy 7000 parkoló hiányzik. 2018-as megvalósításra az öt leginkább parkolóhiányos helyen összesen 250 parkoló létesítését javasolja a Fidesz–KDNP-frakció, becsült építési költségük bruttó 140 millió forint. Ez a költségvetésben nem nagy tétel, ám mint azt László Tamás elmondta, mégsem kívánták megtárgyalni. Hajdu „új többsége” úgy gondolja, nincsenek parkolási problémák a lakótelepeken?

 1. Lakótelepi Locsolóhálózat Építési Program (dr. Pintér Gábor előterjesztése)

A lakótelepek egyik értéke a 40-50 éves növényállomány, a közparkok fenntartása érdekében pedig alapvető fontosságú a locsolóhálózat rendszerszintű kiépítése, ez ma hiányzik. Az első lakótelepi fúrt kutak és a hozzájuk tartozó locsolóhálózat a 2010–2014 között létesült közösségi kertekben valósultak meg. A Lakótelepi Locsolóhálózat Építési Program 2018-as ütemében a javaslat szerint a Kőrakás, a Páskom és a Nádastó parkban összesen 26 fúrt kúttal és a hozzá tartozó locsolóhálózattal lehet az ezek körüli közparkok gondozását megoldani. Ez bruttó 85 millióba kerülne, mellyel a lakók komfortérzetét, a környezet park jellegét javíthatnák. Hajduék szerint nem fontos a panelházak környezete?


 1. A Rákospalota déli részén megvalósítandó szociális városrehabilitációhoz kapcsolandó fejlesztések (Csonka László előterjesztése)

László Tamás szakmai irányítása alapján írta meg az 1,5 milliárd forintos nyertes VEKOP 6.2.1-15 pályázatot az elmúlt hetekben Hajdu által megszüntetett RUP-15 Kft., valamint a Palota Holding Zrt. kirúgott ügyvezetője. A projekt akkor tud Rákospalotán tartós hatást elérni, ha az önkormányzat az EU-s forrásból támogatott fejlesztéseket komplexen kezeli és saját forrásból kiegészíti. Erre tettek javaslatokat az Építészeti Értékvédelmi, az Oroszlán utca szanálási és fejlesztési, a Kereskedelmi, Vendéglátó, Szolgáltató Hálózat Fejlesztési és Hasznosítási, a Közösségi Terek Fejlesztési, a Zöldfelületi Hálózat Fejlesztési és a Közlekedési Infrastruktúra Fejlesztési Programokban. Hajduék új többségének, úgy tűnik, egyszerűbb elverni a nekik könnyen jött pénzt és nem gondolkodni azon, hogyan lehetne Rákospalota déli részét komplexen fejleszteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.