EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Nagykanizsa

A határvadászok a várost is védik

Tavaszra elkészül az új határvadászbázis Nagykanizsán az egykori határőrlaktanya területén. Az építkezés augusztus közepén indult, a beruházást most sajtóbejáráson mutatták be.

Azt már korábban tisztázta a Belügyminisztérium – néhány helyi kósza pletyka után –, hogy az objektumban nem helyeznek el migránsokat. Egyrészt mert ezt senki sem akarja, másrészt pedig a laktanya belső kialakítása sem tenné ezt lehetővé.


Az objektum zöldmezős beruházásként épül, s a rendőrség hivatásos állományának háromezer fős létszámfejlesztéséhez kapcsolódik. Az 5752 négyzetméter hasznos területű új épületben a Kanizsán megalakuló XIII. Határvadász Bevetési Osztály 309 fős állományát helyezik el. A teljes projekt 3,5 milliárd forintba kerül.

Az új laktanya március végére készül el (Fotó: Gergely Szilárd)

A bejáráson Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte, az új laktanya működése civil munkahelyeket is teremt a városban, s legalább ennyire fontos, hogy az itt szolgálatot teljesítő rendőrök a határ védelme mellett a térség közbiztonságát is óvják.

A laktanyában garzonlakásokat is kialakítanak a családos, akár gyermekes katonáknak, hogy szolgálatuk teljesítése s a haza védelme közben közel és biztonságban tudhassák szeretteiket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.