2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Nagykanizsa

A határvadászok a várost is védik

Tavaszra elkészül az új határvadászbázis Nagykanizsán az egykori határőrlaktanya területén. Az építkezés augusztus közepén indult, a beruházást most sajtóbejáráson mutatták be.

Azt már korábban tisztázta a Belügyminisztérium – néhány helyi kósza pletyka után –, hogy az objektumban nem helyeznek el migránsokat. Egyrészt mert ezt senki sem akarja, másrészt pedig a laktanya belső kialakítása sem tenné ezt lehetővé.


Az objektum zöldmezős beruházásként épül, s a rendőrség hivatásos állományának háromezer fős létszámfejlesztéséhez kapcsolódik. Az 5752 négyzetméter hasznos területű új épületben a Kanizsán megalakuló XIII. Határvadász Bevetési Osztály 309 fős állományát helyezik el. A teljes projekt 3,5 milliárd forintba kerül.

Az új laktanya március végére készül el (Fotó: Gergely Szilárd)

A bejáráson Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte, az új laktanya működése civil munkahelyeket is teremt a városban, s legalább ennyire fontos, hogy az itt szolgálatot teljesítő rendőrök a határ védelme mellett a térség közbiztonságát is óvják.

A laktanyában garzonlakásokat is kialakítanak a családos, akár gyermekes katonáknak, hogy szolgálatuk teljesítése s a haza védelme közben közel és biztonságban tudhassák szeretteiket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.