2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb X.kerület

A hét plusz egy is kevés volt

Bíró Blanka, Háfra Noémi, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória, Mészáros Rea, Schatzl Nadine és Szekeres Klára képviselte eredetileg a ferencvárosi különítményt a kézilabda-világbajnokságon, hogy segítsék a magyar válogatottat. Hozzájuk csatlakozott Szucsánszki Zita, de vele sem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia a csapatnak.

A németországi vb-n a Kim Rasmussen által felkészített magyar női kézilabda-válogatott összesen nyolc ferencvárosi játékost vetett be, ezzel a Fradi adta a legtöbb kézist a válogatottba. A norvégoktól és a svédektől elszenvedett vereséget követően a hosszú sérülés után még nem százszázalékos Szucsánszki Zitát is behívta a kapitány.


− Azt azért tudja mindenki, a szövetségi kapitány is, hogy átlőni még nem tudok, de védekezésben talán segíthetek. Illetve a lelkemet, a szívemet beleteszem, az utóbbi időszakban nagyjából otthon, a Fradiban is ennyire voltam alkalmas – mondta a repülőre szállás előtt az átlövő.

Pedig a norvég klasszis. Heidi Löke eszén is túljárt Bíró Blanka (MTI/EPA/NTB Scanpix/Vidal Ruud)

A hátralévő csoportmérkőzéseit meg is nyerte a csapat, ezzel továbbjutott, a nyolcaddöntőben azonban nem sikerült legyőzni a franciákat, és múlt vasárnap búcsúztak a további küzdelmektől Bíró Blankáék.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.