EUR: 322,01 Ft
CHF: 281,32 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb X.kerület

A hét plusz egy is kevés volt

Bíró Blanka, Háfra Noémi, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória, Mészáros Rea, Schatzl Nadine és Szekeres Klára képviselte eredetileg a ferencvárosi különítményt a kézilabda-világbajnokságon, hogy segítsék a magyar válogatottat. Hozzájuk csatlakozott Szucsánszki Zita, de vele sem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia a csapatnak.

A németországi vb-n a Kim Rasmussen által felkészített magyar női kézilabda-válogatott összesen nyolc ferencvárosi játékost vetett be, ezzel a Fradi adta a legtöbb kézist a válogatottba. A norvégoktól és a svédektől elszenvedett vereséget követően a hosszú sérülés után még nem százszázalékos Szucsánszki Zitát is behívta a kapitány.


− Azt azért tudja mindenki, a szövetségi kapitány is, hogy átlőni még nem tudok, de védekezésben talán segíthetek. Illetve a lelkemet, a szívemet beleteszem, az utóbbi időszakban nagyjából otthon, a Fradiban is ennyire voltam alkalmas – mondta a repülőre szállás előtt az átlövő.

Pedig a norvég klasszis. Heidi Löke eszén is túljárt Bíró Blanka (MTI/EPA/NTB Scanpix/Vidal Ruud)

A hátralévő csoportmérkőzéseit meg is nyerte a csapat, ezzel továbbjutott, a nyolcaddöntőben azonban nem sikerült legyőzni a franciákat, és múlt vasárnap búcsúztak a további küzdelmektől Bíró Blankáék.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.