2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

A Huffington Post a Jobbikkal illusztrálja az antiszemitizmust

Terjedelmes cikkben foglalkozik a Hoffington Post az európai antiszemitizmussal, illetve azzal a tendenciával, mely szerint egyre több európai országban erősödik a jobboldal.

A Post szerint az európai zsidó közösségek két tűz köze kerültek, ugyanis amíg az egyik oldalon az iszlamistáktól kell tartaniuk, a másik oldalon a szélsőjobboldali erőktől, amelyek antiszemiták és rasszisták is lehetnek.


Itt jön a képbe a Jobbik, amelyre a lap egy egész bekezdést szán. Emlékeztet, hogy jövőre több mint 20 országban járulnak az urnák elé a választópolgárok és a zsidóknak tudniuk kell felismerni a szélsőjobboldali tendenciákat, bármennyire is megpróbálják azt elrejteni. Példaként említik Vona Gábor pártját, amely szerintük „Európa egyik leghírhettebb szélsőjobboldali szerveződése, amely cukiság offenzívába kezdett az elmúlt évben.” Azt írják, hogy a párt kétségbeesetten megpróbálja megváltoztatni az imázsát, hogy elnyerje a zsidó közösségek szimpátiáját, azonban figyelmeztet, hogy a párton belüli személyi változások nélkül ezek a gesztusok semmit sem érnek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek