2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIII.kerület

A kerület fejlesztése a nemzet javát is szolgálja

A kormány bünteti a kerületet, mert lakosai rendszeresen a szocialista vezetésnek szavaznak bizalmat – hangzik el az önkormányzat vezetőinek szájából. Most egy sorozatban szeretnénk cáfolni ezt az igaztalan vádat.

Az új múzeumi negyed restaurálási és raktárbázisa Budapest egyik legjobb rozsdaövezeti városrehabilitációja. Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ megépítésével a Városligetbe költöző három múzeum raktározási és restaurálási problémái rendeződnének.


A klinikai épület a teljes helyreállítás után a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet otthona lesz

A volt Szabolcs utcai kórházat 2007-ben, az akkori „egészségügyi reform” idején zárták be. Rossz döntést hoztak, mert a főváros egyik legjobban felszerelt, modern egészségügyi intézménye volt. A klinikai épület a teljes helyreállítás után a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet otthona lesz, míg a zsidó imaházat látogatóközpontként hasznosítják. Felépítése az egész környék számára új fejlődési pályát nyithat és hozzájárulhat a környező utcák felértékelődéséhez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.