2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Székesfehérvár

A „kis sárkányok” sikere

December 2–3. között Törökbálinton rendezték meg a nyílt kempó Európa-bajnokságot. Az I. UWSKF European Open és 22. Hanshi Kupa versenyen a bicskei székhelyű, de Csabdin működő Mad Max Kempo Dojo, a Sárosdi Kempo SE és a Székesfehérvári Kempo SE csapata is rendkívül sikeresen szerepelt.

A versenyen 15 ország 620 versenyzője – közel 2000 nevezéssel – tette próbára saját és ellenfelei felkészültségét, erőnlétét és kitartását. Az első napon a 16 éven aluliak, a második napon a 16 éven felüliek versenyére került sor. Ez volt az első verseny a United World Sport Kempo Federation (UWSKF ) megalakulása óta. A szervezők célja az volt, hogy minél népszerűbb és elismertebb sportág legyen a kempó. A hat páston napi 12 órán keresztül folyó versenyben az első napon a 16 év alattiak mutathatták meg, mennyire sikerült felkészülniük. A második napon a nagyobbaké volt a főszerep.


A bicskeiek kevesen voltak, de annál szebb eredményeket hoztak el. Csapatban 10-ek lettek, vezetőjük alig 16 éves volt Fotó: Mad Max Kempo Dojo Sportegyesület

Végül 5 arany-, 8 ezüst-, valamint 6 bronzérem és 2 negyedik helyezés lett a bicskei „kis sárkányok” jutalma a fárasztó és hosszú nap végére – jelentette Tóth Károly edző, az egyesület elnöke. Az egyesületet 7 fiatal harcos képviselte, a csapatot a 16 éves Tóth Károly Imre mester (sempai) vezette. A 44 csapat versenyzői által elért egyéni eredmények összesítését követően a bicskeiek a 10. helyen végeztek, az egyesület a 34 hazai klub közül a 7. legeredményesebb lett. A sikeres csapat tagjai, akikbe nem érdemes belekötni az utcán: Baljer Kitti, Baljer Roxana, Hollósi Bernadett, Magyari Renáta, Stokbauer Kármen, Radovics Donát és Tóth Levente.
Szépen helytálltak a Sárosdi Kempo SE versenyzői is. A harcosok 12 arany-, 23 ezüst- és 14 bronzérmet szereztek. A csapat tagjai voltak: Csizmadia Dániel, Láng Aurél, Pinke Lilla, Kocsis Márkó, Kocsis Kevin, Csizmadia Martin, Mogyorósi Márk Patrik, Kilinkó Melani, Denkó Eszter, Tóth Daniella, Kilinkó Kíra, Virág Benjámin, Répási Eszter Csenge, Németh Szabolcs, Szakács Sándor és Ambrózi Miklós.
A fehérváriak – Király Niki, Tombácz Tamás, Földesi Flórián, Burián Bendegúz, Burián Bence, Vágó Bendegúz és Koza Márk – 6 arany-, 10 ezüst- és 4 bronzéremmel jöhettek haza.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.