2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Székesfehérvár

A „kis sárkányok” sikere

December 2–3. között Törökbálinton rendezték meg a nyílt kempó Európa-bajnokságot. Az I. UWSKF European Open és 22. Hanshi Kupa versenyen a bicskei székhelyű, de Csabdin működő Mad Max Kempo Dojo, a Sárosdi Kempo SE és a Székesfehérvári Kempo SE csapata is rendkívül sikeresen szerepelt.

A versenyen 15 ország 620 versenyzője – közel 2000 nevezéssel – tette próbára saját és ellenfelei felkészültségét, erőnlétét és kitartását. Az első napon a 16 éven aluliak, a második napon a 16 éven felüliek versenyére került sor. Ez volt az első verseny a United World Sport Kempo Federation (UWSKF ) megalakulása óta. A szervezők célja az volt, hogy minél népszerűbb és elismertebb sportág legyen a kempó. A hat páston napi 12 órán keresztül folyó versenyben az első napon a 16 év alattiak mutathatták meg, mennyire sikerült felkészülniük. A második napon a nagyobbaké volt a főszerep.


A bicskeiek kevesen voltak, de annál szebb eredményeket hoztak el. Csapatban 10-ek lettek, vezetőjük alig 16 éves volt Fotó: Mad Max Kempo Dojo Sportegyesület

Végül 5 arany-, 8 ezüst-, valamint 6 bronzérem és 2 negyedik helyezés lett a bicskei „kis sárkányok” jutalma a fárasztó és hosszú nap végére – jelentette Tóth Károly edző, az egyesület elnöke. Az egyesületet 7 fiatal harcos képviselte, a csapatot a 16 éves Tóth Károly Imre mester (sempai) vezette. A 44 csapat versenyzői által elért egyéni eredmények összesítését követően a bicskeiek a 10. helyen végeztek, az egyesület a 34 hazai klub közül a 7. legeredményesebb lett. A sikeres csapat tagjai, akikbe nem érdemes belekötni az utcán: Baljer Kitti, Baljer Roxana, Hollósi Bernadett, Magyari Renáta, Stokbauer Kármen, Radovics Donát és Tóth Levente.
Szépen helytálltak a Sárosdi Kempo SE versenyzői is. A harcosok 12 arany-, 23 ezüst- és 14 bronzérmet szereztek. A csapat tagjai voltak: Csizmadia Dániel, Láng Aurél, Pinke Lilla, Kocsis Márkó, Kocsis Kevin, Csizmadia Martin, Mogyorósi Márk Patrik, Kilinkó Melani, Denkó Eszter, Tóth Daniella, Kilinkó Kíra, Virág Benjámin, Répási Eszter Csenge, Németh Szabolcs, Szakács Sándor és Ambrózi Miklós.
A fehérváriak – Király Niki, Tombácz Tamás, Földesi Flórián, Burián Bendegúz, Burián Bence, Vágó Bendegúz és Koza Márk – 6 arany-, 10 ezüst- és 4 bronzéremmel jöhettek haza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.