EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Program V.kerület

A kíváncsi elme – kiállítás

A Széphárom Közösségi Térben A kíváncsi elme címmel nyílt nemzetközi grafikai tárlat, ahol több mint 20 ország 60 különböző művészének művei láthatók, emellett a belvárosban alkotó Kéri Imre Munkácsy-díjas érdemes művész és Decsi Ilona Luca grafikusművészek kiállítása is megtekinthető.

Chris Verheyen belga művész, az antwerpeni Épreuve d’artiste galéria tulajdonosa és Zora Petrásová szlovák grafikus indította útjára ezt a vándorkiállítást, az apropót pedig az adta, hogy mindketten idén töltötték be a hatvanat. A világ különböző országaiból hatvan művészt verbuváltak össze, az ő 60 milliméter sugarú kör rézlemezen alkotott grafikáikból jött létre a kiállítás, hogy a hatvanas számot emlékezetessé tegyék.


A tárlat hazai megvalósítását a kerületben alkotó Kéri Imre és Decsi Ilona Luca grafikusművészek segítették, az ő műveik két szinten is megtekinthetők a kiállítás keretében. Az elismert művészházaspár hosszú évek óta a belvárosi kulturális élet aktív tagja, számos alkalommal mutatták be műveiket külföldön és a kerületben is.

A világ számos országában járt már a kiállítás, most pedig a belvárosi Széphárom Közösségi Térbe érkezett, ahol Pokorni Péter vezetésével egész évben változatos és magas színvonalú kulturális eseményeket rendeznek. A tárlat megnyitóján az ötletgazda Chris Verheyen és Zora Petrásová mellett számos külföldi alkotó is jelen volt, a tárlatot Wohlmuth István, az V. kerületi önkormányzat kulturális tanácsnoka köszöntötte, majd Kenessei András művészettörténész nyitotta meg.


 

A KÍVÁNCSI ELME
Nemzetközi tárlat, valamint Decsi Ilona Luca és Kéri Imre grafikusművészek kiállítása.
Látogatható december 30-ig, keddtől péntekig 10–18, szombaton 10–14 óra között.
Széphárom Közösségi Tér – 1053 Budapest, Szép utca 1/B

Kapcsolódó Cikkek