2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

A kvótaügyben Magyarország és Szlovákia volt a legőszintébb

A kvótaügyben Magyarország és Szlovákia járt el a legőszintébben – jelentette ki Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint a két visegrádi ország azt mondta, nem hajlandóak végrehajtani a menekültek elosztását célzó döntést, mert az szembemegy a nemzetállamok szuverenitásával.


Hozzátette, a két ország jogorvoslatot folytatott az unió bíróságánál.

Emlékeztetett, hogy a kötelező kvóta határideje szeptember 26-án lejárt, és a többi tagállam vagy képtelennek bizonyult a döntést végrehajtani, vagy pedig nem akarták végigvinni. Ez azt jelenti, némelyik 10-20 migránst fogadott be, akik vagy ottmaradtak, vagy szinte azonnal továbbálltak.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

 • Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.

 • Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.