EUR: 320,50 Ft
CHF: 283,38 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

A macedóniai és a szerbiai határvédelmet segítő rendőröket köszöntött a rendőrfőkapitány

A macedóniai és a szerbiai határvédelmet segítő rendőrök több mint 5500 határsértőt fogtak el szolgálatteljesítés közben 2016 óta – közölte az országos rendőrfőkapitány, amikor a két országból az idén utolsóként hazatérő rendőri kontingenseket, összesen 45 rendőrt köszöntött szerdán Budapesten.

Papp Károly hangsúlyozta: mindez komoly eredmény, ugyanis a balkáni útvonalon érkező migránsok ezeken az országokon keresztülhaladva kísérlik meg, hogy bejussanak az Európai Unió területére.


Ez azt jelenti, hogy a Macedóniában és Szerbiában szolgáló rendőrök egyértelműen segítik a külső, schengeni határok őrizetét is – tette hozzá.

Kiemelte: a parancsnoki jelentések szerint a magyar rendőrök példás helytállást tanúsítottak mindkét határszakaszon.


Elmondta, 2016 óta a macedóniai kontingenst húsz alkalommal, a szerbiait 14 alkalommal váltották, az idén pedig a most hazatérő volt az utolsó két kontingens.

A program folytatódik: 2018. január 10-én, a belügyminiszter döntése alapján 30 rendőr indul Macedóniába és 15 Szerbiába.

Elhangzott az is, hogy 2017-ben a határokon túl 591 magyar rendőr látott el határrendészeti tevékenységet a helyi hatóságokkal együttműködve. Közülük Macedóniában 345-en, Szerbiában 165-en szolgáltak, a Frontex, vagyis az Európai Unió határrendészeti ügynöksége kötelékében pedig 81 magyar rendőr teljesített szolgálatot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: stabil a kormánypártok előnye

  Századvég: stabil a kormánypártok előnye

  Stabil a kormánypártok előnye a többi párttal szemben, a teljes választókorú népesség 35 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re – közölte januári közvélemény-kutatása alapján a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

 • Megemlékeztek a fővárosi gettó felszabadításáról

  Megemlékeztek a fővárosi gettó felszabadításáról

  Mi, magyarok nem felejthetünk, nem emelkedhetünk a múltunk sötét bűnei, rémtettei fölé; emlékezetünkben kell tartanunk és tudatosítanunk kell a jövő nemzedékét is, hogy egymást tisztelete, segítése és megértése mennyire fontos nemzetünk egységének fenntartásához, virágzásához – jelentette ki a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a budapesti gettó felszabadulásának 74.

 • Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

  Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

  Az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme – vélekedett az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön, miután látogatást tett egy XVII.