2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

A macedóniai és a szerbiai határvédelmet segítő rendőröket köszöntött a rendőrfőkapitány

A macedóniai és a szerbiai határvédelmet segítő rendőrök több mint 5500 határsértőt fogtak el szolgálatteljesítés közben 2016 óta – közölte az országos rendőrfőkapitány, amikor a két országból az idén utolsóként hazatérő rendőri kontingenseket, összesen 45 rendőrt köszöntött szerdán Budapesten.

Papp Károly hangsúlyozta: mindez komoly eredmény, ugyanis a balkáni útvonalon érkező migránsok ezeken az országokon keresztülhaladva kísérlik meg, hogy bejussanak az Európai Unió területére.


Ez azt jelenti, hogy a Macedóniában és Szerbiában szolgáló rendőrök egyértelműen segítik a külső, schengeni határok őrizetét is – tette hozzá.

Kiemelte: a parancsnoki jelentések szerint a magyar rendőrök példás helytállást tanúsítottak mindkét határszakaszon.


Elmondta, 2016 óta a macedóniai kontingenst húsz alkalommal, a szerbiait 14 alkalommal váltották, az idén pedig a most hazatérő volt az utolsó két kontingens.

A program folytatódik: 2018. január 10-én, a belügyminiszter döntése alapján 30 rendőr indul Macedóniába és 15 Szerbiába.

Elhangzott az is, hogy 2017-ben a határokon túl 591 magyar rendőr látott el határrendészeti tevékenységet a helyi hatóságokkal együttműködve. Közülük Macedóniában 345-en, Szerbiában 165-en szolgáltak, a Frontex, vagyis az Európai Unió határrendészeti ügynöksége kötelékében pedig 81 magyar rendőr teljesített szolgálatot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Fegyvereket foglaltak le Miskolcon

    Fegyvereket foglaltak le Miskolcon

    Engedély nélkül tartott fegyvereket foglalt le a rendőrség Miskolcon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel kedden.

  • Szavaztak! Elfogadták a Soros-Sargentini jelentést visszautasító határozatot

    Szavaztak! Elfogadták a Soros-Sargentini jelentést visszautasító határozatot

    Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.