EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XVI.kerület

A mindenki karácsonya több egy tál meleg ételnél

A Corvini Domini Egyesület a rászorulók részére idén is megrendezi a Mindenki Karácsonya ünnepséget, ami az elmúlt évek folyamán már hagyománnyá vált a XVI. kerületben.

Mint azt lapunk megtudta, a december 16-án 16.30-kor kezdődő rendezvény új helyszíne a XVI. kerületi Rádió u. 32. alatti régi mozi lesz. A szervező ebben az évben is Szabó Andrásné, az egyesület elnöke. A szervezők zenés műsorral igyekeznek meghitt hangulatot teremteni.


A mindenki karácsonya már hagyományos rendezvény a kerületben, a tavalyin is sokan voltak (Fotó: facebook.com)

Természetesen lesz élelmiszercsomag és ruhaosztás is, míg a gyermekeket kézműves-foglalkozással várják, és nem marad el a közös éneklés sem. Mint azt Szabó Andrásné lapunknak elmondta, köszönettel tartoznak a kerületi önkormányzatnak az esemény támogatásáért, és az is kiderült, hogy Szatmáry Kristóf és Kovács Péter is köszönti majd a résztvevőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.