EUR: 322,48 Ft
CHF: 281,80 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

A Soros-terv része a migrációpárti szervezetek támogatása

A Soros-terv része a migrációpárti szervezetek támogatása – jelentette ki Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere a Rádió 1 Pécs szerdai adásában elhangzott interjújában.

Páva Zsolt ezt azzal összefüggésben mondta, hogy mintegy 130 millió forintot kapott Az emberség erejével elnevezésű pécsi alapítvány Soros György szervezetétől. Nyirati András, a pécsi alapítvány elnöke az M1 szombat esti Híradójában elmondta: a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták; a támogatási szerződést már alá is írták.


Erre reagálva Páva Zsolt kifejtette: egészen bizonyos, hogy a támogatásból részesülő egyesületek és szervezetek mind migránspárti, a migrációt elősegítő és támogató alapítványok és civil szervezetek lesznek.

“Úgy gondolom, hogy ez az ügy Pécsnek semmiféleképpen nem használ” – fogalmazott a polgármester, aki úgy vélekedett, hogy Soros György – az anyagi támogatással – kevesebb mint öt hónappal az országgyűlési választások előtt egyértelműen befolyást gyakorol a kampányra, amit “nem lenne szabad megtennie”.


A polgármester konkrétumok megnevezése nélkül utalt arra, hogy a pécsi képviselő-testület december 14-ei ülésén foglalkozni fog a kérdéssel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.