EUR: 317,84 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb III.kerület

A szegénységben is élő szeretetről szól a karácsonyi történet

Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című  karácsonyi meséjét mutatta be az ünnepek előtt a Múzsák Társulat. A csizmadiamester és kilenc gyermeke történetét elbeszélő műben Orbán Hunor Levente, az Első Óbudai Általános Iskola 2. b osztályos tanulója a legkisebb fiú, Jánoska szerepét játszotta.

A történetben a kilenc gyermekes csizmadia nagy szegénységben, de szeretetben ünnepli a karácsonyt

A nyolcéves óbudai kisfiú, Hunor pályafutása akkor kezdődött, amikor tavasszal kapott egy lehetőséget, hogy statisztaként szerepeljen egy Budapesten forgatott amerikai sorozatban.


– Ez nagyon tetszett nekem, és jól is sikerültek a jelenetek, így aztán újból felkértek egy jövőre megjelenő magyar film forgatásán való részvételre is. Ősszel láttuk a Múzsák Társulat hirdetését, hogy énekelni tudó fiút keresnek egy színházi előadáshoz. A meghallgatás után közölték, számítanak rám a Melyiket a kilenc közül? című karácsonyi darab Jánoskájának szerepében – mesélte boldogan Huni, akinek három hét intenzív felkészítésben volt része a színpadra lépés előtt. – Megismertem a színészeket, a velem együtt játszó gyerekeket, akik nagyon befogadók, barátságosak és segítőkészek voltak, így örömmel próbáltam velük. Nagyon jó érzés volt kint lenni a színpadon, látni, hogy mindenki ránk figyel, miközben énekelünk, táncolunk és játszunk.

Huni a Lokál Extrának azt is elárulta, azért tetszik a szerepe, mert őszinte, és az apukája nagyon hisz abban, hogy ő is csizmadiamester lesz. Hozzátette, a család ugyan szegényen él, de nagyon jó, hogy mégis tudnak örülni egymásnak és szeretetben ünnepelni.


– Nekem ez az egész egy játék, és tele van kihívásokkal. Sokat tanultam már a színészektől, és tényleg egy álmom vált valóra, hogy én is ott állhatok kint a színpadon a közönség előtt. Csodálatos érzés, amikor a színdarab végén együtt hajlunk meg a nézők előtt, akik azért tapsolnak, mert tetszett is nekik, és megható, szép ajándékot kaptak tőlünk karácsony előtt.

Kapcsolódó Cikkek