EUR: 322,55 Ft
CHF: 281,51 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XIII.kerület

A Vasas-család 150 cipősdoboznyi adományt gyűjtött össze

Tíz napon át négy létesítményben zajlott a Vasas Sport Club által szervezett „cipősdoboz-akció”, amelynek során játékokat, könyveket, praktikus használati tárgyakat, gyerekruhákat és tartós élelmiszert gyűjtöttek a rászoruló családoknak.

A gyerekek örömmel válogattak a meglepetések közül (Fotó: Keresztesi Balázs)

A gyűjtőpontokat a Fáy utcai Edzőcsarnokban, a Pasaréti Sportcentrumban, a Folyondár Sportközpontban és a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban jelölték ki a szervezők. Az első adakozók az egyesület központi munkatársai voltak, de csatlakozott Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőröző, Fábiánné Rozsnyói Katalin Prima Primissima díjjal elismert kajakedző, továbbá rengeteg gyermek és szülő, valamint piros-kék szurkoló. A gyűjtés végén egy közel 150 dobozzal megrakott kisbusz érkezett Óbudára, a Családok Átmeneti Otthonába.


A Vasas sportolói vitték el az ajándékokat a rászorulóknak (Fotó: Keresztesi Balázs)

A helyszínen Markovits László, a Vasas SC elnöke, Bús Balázs III. kerületi polgármester, valamint a Vasas sportolói adták át az ajándékokat. A résztvevők között volt Takács Tamara kajakvilágbajnok, Harcsa Zoltán Eb-bronzérmes ökölvívó, a csapatsportágakat pedig Németh Anett, a Vasas Óbuda válogatott röplabdázója, Bóbis Máté és Simon Henrik, a VasasPlaket vízilabdázói, valamint Pados Mónika, a klub kézilabdázója képviselte.
– A Vasast a mindennapokban rengetegen támogatják, de most rajtunk volt a sor, hogy segítsünk a rászorulóknak. Szeretnénk, ha az ajándékgyűjtés hagyománnyá válna, így már most biztos, hogy  jövő karácsonykor is kiválasztunk egy szervezetet, amelyet segíteni fogunk – mondta Markovits László, a Vasas SC elnöke, aki köszönetet mondott minden ajándékozónak. – Az, hogy ennyi doboz összegyűlt, ismét bizonyította, milyen összetartó ereje van a Vasas-családnak.

Mi lehet ebben a dobozban? (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.