2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Áder János: Meg kell erősíteni az európai határok védelmét

Áder János köztársasági elnök szerint a migrációs probléma megoldása érdekében meg kell erősíteni az európai határok védelmét, és az illegális bevándorlókat minél hamarabb vissza kell juttatni származási országukba.

A magyar államfő erről kedden Prágában, a Milos Zeman cseh köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatón beszélt a kétoldalú cseh-magyar tárgyalások után. Áder János felesége, Herczegh Anita kíséretében kedden kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Csehországba.


“A migrációs probléma megoldása érdekében meg kell erősíteni az európai határok védelmét, az illegális bevándorlókat vissza kell toloncolni származási országukba, és az EU határain létesított hot spotokban fel kell gyorsítani a menekültkérelmek elbírálását” – foglalta össze véleményét a magyar államfő.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Bemutatták a felújított Voit-orgonát

    Bemutatták a felújított Voit-orgonát

    Október 22-én, az intézményalapító Liszt Ferenc születésnapján rendezendő ünnepélyes koncerten szólal meg újra a budapesti Zeneakadémia nagytermében a felújított Voit-orgona, amelyet pénteken mutattak be Budapesten.

  • Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Teltház várható a magyar szállodákban az október 23-i ünnepi hosszú hétvégén, a Szállás.hu adatai szerint egyre inkább népszerűek a belföldi utazások a magyarok körében – mondta Keresztes Nóra, a szállásközvetítő portál marketing menedzsere az M1 aktuális csatornán pénteken.