2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Program

Advent: Programok Óbudán, immár tizedszer

Immár tizedik alkalommal kapcsolják fel az ünnepi fényeket Óbudán, ahol mától december 23-ig rendezik meg az adventi rendezvényeket.

“Az Advent Óbudán kulturális programsorozat és karácsonyi vásár együtt, a központi helyen, a Fő téren februárig ingyenes korcsolyapálya is várja az érdeklődőket” – mondta Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.


Kitért arra, hogy a karácsonyfát idén a Hello Wood közreműködésével egy 16 méter magas építmény helyettesíti, amelyet tűzifákkal raknak körbe. Hozzátette: a tűzifákat a rendezvénysorozat lezárulta után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szétosztja a rászorulók között.

Mint elhangzott, az óbudai adventen lesz fényfestés, amelyet az Árpád hídról is lehet látni, állatsimogató, századfordulós körhinta.

A rendezvény egyik fellépője Petruska lesz, aki a zárónapon, december 23-án új kiadványát is bemutatja. A dalszerző-énekes elmondta, hogy karácsonyi témájú anyagát a Gryllus kiadó jelenteti meg.

Az Advent Óbudán 2017 ünnepélyes megnyitója szombaton lesz Gryllus Vilmos gyerekkoncertje után, Bús Balázs polgármester köszöntőjével. A korcsolyapálya is szombaton nyílik, este pedig felgyúlnak az ünnepi fények, színpadra lép a Muzsikás és a Besh o droM, másnap Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák játszanak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ennio Morricone visszatér Budapestre!

    Ennio Morricone visszatér Budapestre!

    2019. január 23-án újabb nagyszabású koncertet ad Budapesten az idén 90. születésnapját ünneplő Ennio Morricone. A világ talán legnagyobb hatású filmzene szerzője tavaly még úgy gondolta, a jövőben a turnék helyett zeneszerzői munkásságára kíván fókuszálni.

  • AVATAR-kiállítás nyílik az Andrássy Élményközpontban

    AVATAR-kiállítás nyílik az Andrássy Élményközpontban

    Budapesten indul február elején az AVATAR: Discover Pandora kiállítás európai turnéja. A kiállítás megragadja és elhozza a földre egy idegen világ lenyűgöző szépségét, egyedi betekintést kínálva, hogy Pandora szemszögéből milyennek látszik saját bolygónk.