2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb X.kerület XVIII.kerület XIX.kerület XX.kerület

Advent vasárnapjain is jár a 3-as metró

Az adventi vasárnapokon napközben és az év végi ünnepek idején Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik az M3-as metró − tájékoztatott a BKK.

Ahogy az első adventi vasárnapon, december 3-án, úgy 10-én és 17-én is napközben, valamint 2017. december 23. és 2018. január 2. között egész nap jár Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as metró, segítve a karácsonyi bevásárlás miatt megnövekedő forgalmat, valamint az év végi ünnepi időszak kényelmesebb közösségi közlekedését. Bronz-, ezüst- és aranyvasárnap reggel 8 óra és este 20.30 között, valamint az év végén és a következő év első napjaiban a teljes üzemidőben szünetel tehát a metróvonal-felújítás miatti hétvégi teljes vonalas pótlás. A Lehel tértől Újpest felé ezeken a napokon is pótlóbusszal lehet továbbutazni.


A Köki és a Lehel tér között metrózni is lehet
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A BKK közleményéből kiderül, hogy december 23-tól (szombat) január 2-ig (kedd), tekintettel az ünnepekre és a metróvonal-felújítási munkák kivitelezésében való ünnepi munkaszünetre, a metró egész nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. A Lehel tértől Újpest felé ebben az időszakban továbbra is metrópótló busz viszi az utasokat. December 24-én a metró és a metrópótló buszok korábbi üzemzárással közlekednek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek